Otrdien, 26.decembrī, RTU starptautiskajā izstāžu centrā "Ķīpsala" kļuva zināmi laikraksta "Sports" lasītāju aptaujas rezultāti - tradicionālā pasākuma "Sporta laureāts" uzvarētājus noskaidroja sešās kategorijās. Par populārāko sporta veidu tika atzīts hokejs, kas apsteidza futbolu un motosportu.
Populārākās komandas gods tika hokeja valstsvienībai, bet turpmākajās divās vietās ierindojās bobslejista Prūša un biatlona komandas.

Par labāko treneri tika atzīts Armands Krauliņš (basketbols), bet nākamajās divās vietās ierindojās Haralds Vasiļjevs (hokejs) un Aivars Rumbenieks (vieglatlētika).

Labākā kluba gods tika FK "Skonto", kas apsteidza BK "Ventspils" un FHK "Liepājas metalurgs".

Labākā sportista titulu dalīja soļotājs Aigars Fadejevs un vingrotājs Igors Vihrovs. Turpmākajās vietās ierindojās riteņbraucējs Romāns Vainšteins (3. vieta), džudists Vsevolods Zeļonijs, motosportisti Kristers Serģis un Artis Rasmanis, svarcēlājs Viktors Ščerbatihs.

Labākās sportistes balva tika skrējējai Jeļenai Prokopčukai, kas apsteidza kamaniņu braucēju Ilutu Gaili, šķēpa metēju Ingu Kožarenoku, pieccīņnieci Jeļenu Rubļevsku, barjerskrējēju Irēnu Žaunu un soļotāju Jolantu Dukuri.

"Sporta laureāts" ir pasākums, kurā paziņo iepriekš veiktās anketēšanas rezultātus par populārāko Latvijas sportistu, sportisti, treneri, sporta veidu, klubu un komandu," skaidroja laikraksta "Sports" redaktore Dace Millere, piebilstot, ka anketas vairākkārt publicētas laikrakstā "Sports".

Balvas laureātiem pasniedza laikraksta "Sports" vadība, sponsoru pārstāvji un Latvijas Sporta pārvaldes vadītājs Einars Fogelis.

"Šogad, tāpat kā trijos iepriekšējos "Sporta laureātos", pirmās vietas ieguvēji visās sešās nominācijās saņems bronzas statuju, kurā attēlots atlēts burta S formā, kas simbolizē laikraksta "Sports" logo," pirms pasākuma stāstīja Millere, atgādinot, ka statujas mākslinieks ir Oskars Mikāns.

Populārākais sportists un sportiste papildus saņēma sudraba zīmoggredzenu. Otrās un trešās vietas ieguvēji katrā no nominācijām saņēma medaļas, uz kurām arī ir attēlots atlēts burta S formā.

Pirmā šāda veida aptauja Latvijā par populārāko sporta cilvēku tika rīkota 1955.gadā, kad vienīgajā nominācijā par populārāko sportistu tika atzīts basketbolists Maigonis Valdmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!