Foto: PantherMedia/Scanpix
Otrdien notika Eiropas čempionāta pāru izloze, un savas pretiniekus uzzināja arī trīs Latvijas badmintona spēlētāji, kuri Eiropas čempionātā pārstāvēs Latviju četrās no piecām badmintona disciplīnām, informē Latvijas Badmintona federācija.

Niks Podosinoviks vīriešu vienspēļu turnīra 1/32 finālā tiksies ar Blagovestu Kisjovu no Bulgārijas, un uzvaras gadījumā jau nākamā spēlē tiksies ar Eiropas spēcīgāko badmintona spēlētāju Janu Jorgensenu no Dānijas.

Kristīne Šefere sieviešu vienspēlēs tiksies ar Lilitu Pogosjanu no Armēnijas.

Jaukto dubultspēļu pāris Niks Podosinoviks/Kristīne Šefere 1/16 finālā tiksies ar vācu duetu Mihaelu Fuhsu/Birgitu Mihelsu, kas turnīrā ir izsēts ar piekto numuru.

Sieviešu dubultspēļu pāris Kristīne Šefere/Ieva Pope 1/16 finālā tiksies ar Krievijas pāri Jekaterinu Bolotovu/Jevgeņiju Koseckaju.

Eiropas čempionātā ir iespēja piedalīties tikai 48 badmintonistiem vienspēļu turnīros, un 32 pāriem dubultspēļu turnīros. Lai kvalificētos uz Eiropas čempionātu badmintonā, Latvijas badmintonistiem, piedaloties turnīros tuvās un tālās valstīs, bija jāizcīna pēc iespējas augstāka vieta Pasaules badmintona federācijas reitingā.

Noteikumi Eiropas badmintona čempionātā, tāpat kā citos lielajos badmintona turnīros, ir skarbi - netiek izspēlētas visas vietas, pat nenotiek spēle par 3.vietu, tāpēc bronzas medaļas saņem abi pusfinālu zaudētāji. Ja spēlētājs zaudē spēli, tad turnīrs viņam līdz ar to ir beidzies.

2015.gada janvārī Eiropas Badmintona konfederācija nolēma, ka sākot ar 2017.gadu Eiropas čempionāti tiks rīkoti reizi gadā, nevis reizi divos gados kā tas ir bijis līdz šim. Tāpat pieņemts lēmums, ka Eiropas čempionāts notiks par vienu dienu ilgāk, tādējādi nodrošinot iespēju izspēlēt vēl vairāk spēles.

"Mums šīs pārmaiņas ir jo īpaši izdevīgas, jo Latvijas badmintonisti bieži ir bijuši ļoti tuvu kvalifikācijas robežai, un līdz ar Eiropas čempionātu biežumu reizi gadā un arī, iespējams, papildus spēlētāju vietām, mums būs vēl lielākas iespējas kvalificēties Eiropas čempionātam," uzskata Mareks Gruškevics.

"Iekļūstot Eiropas čempionātā, mūsu sportistiem būtu arī lielākas iespējas "aizķerties" badmintona elitē, lai vēlāk kvalificētos arī uz Olimpiskajām spēlēm, kas līdz šim Latvijas badmintonistiem vēl ne reizi nav izdevies," stāsta Mareks Gruškevics.

"Lietuvā un Igaunijā badmintons ir ļoti populārs, un ļoti lielu lomu šī sporta veida popularizēšanā veic arī Lietuvas un Igaunijas badmintonisti, kas iekļuvuši pasaules elitē un kvalificējušies Pasaules un Eiropas čempionātiem, arī Olimpiskajām spēlēm. Tāpēc mēs ļoti ceram arī uz Latvijas sportistu panākumiem, lai viņi ar savu piemēru aizrautu arī bērnus un jauniešus," mudina Mareks Gruškevics.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!