Foto: Publicitātes foto
Rīgā aizvadīts ikgadējais starptautiskais skvoša turnīrs "Leone Open", kuru jau piekto reizi organizē reklāmas aģentūra "Leone".

Zelta boulinga un skvoša centra kortos tika noteikti uzvarētāji 4 kategorijās: M1, M2, W1 un W2. Visi sacensību dalībnieki vispirms tika iedalīti 2 kategorijās pēc principa "kungi un dāmas", taču, lai izlīdzinātu dalībnieku izredzes uzvarēt, ņemot vērā viņu spēles līmeni, katra no kategorijām tika sadalīta vēl divās daļās. Tādējādi, kategorijās M2 un W2 piedalījās amatieri, savukārt kategorijās M1 un W1 – tie spēlētāji, kuri ieņem līderpozīcijas nacionālajā reitingā.

Turnīrs, kurš notika ar Jūrmalas sanatorijas "Belorusija" atbalstu, pulcēja 34 dalībniekus; lielākā daļa bija Latvijas pārstāvji, piedalījās arī viesi no Lietuvas. Sacensību norise bija visai saspringta. Sieviešu amatieru kategorijā W2 pirmo goda pjedestāla pakāpienu ieņēma Inga Kačevska, kura zaudēja tikai 1 geimu godpilno 4. vietu ieņēmušajai Lindai Vanagai. "Sudrabs" tika ātri progresējošai juniorei Loretai Rozenfeldei no Jelgavas, savukārt "bronza" – Edītei Masaļskai. Profesionālajā W1 kategorijā pārsteigumu nebija: 1. vietā esošā Latvijas čempione Ineta Mackeviča, aiz viņas – Baiba Lulle un Ginta Sniedzīte.


Savukārt vīriešu M2 kategorija šogad bija visplašākā – 16 dalībnieki. Raimonds Šilkins, kurš tikai nesen sācis piedalīties šāda līmeņa turnīros, pārliecinoši tuvojās finālam, pārspējis divus pretiniekus ar rezultātu 2–0. Taču pusfinālā turnīra grafiks saveda viņu kopā ar Pjotru Antropovu, kurš divos geimos tehniski apspēlēja Raimondu, ļaujot viņam cīnīties maksimums par 3. vietu. Cīņā par "bronzu" Šilkins izcīnīja uzvaru pār Jegoru Grigorjevu, savukārt Antropovs finālā spraigā cīņā uzveica ātro Sandri Apelu un kļuva par "Leone Open" kausa ieguvēju M2 kategorijā. Ievērības cienīgu spēli parādīja arī Māris Saulītis, kurš pārspēja vairākus pretiniekus un galarezultātā ieņēma 6. vietu.

Profesionālās kategorijas M1 spēlētāju vidū, kuri atšķirībā no amatieriem spēlēja mačus līdz 3 uzvarām, jau no paša sākuma izvērsās nopietna cīņa. Galarezultātā pārsvaru ieguva pieredze un meistarība – veterāns Gunārs Priževoits finālā ar rezultātu 3–0 pārspēja ambiciozo Vadimu Vorobeju, savukārt mačā par 3. vietu Jānis Pudulis pierādīja savu pārsvaru pār jauno Kārli Pekstiņu ar 3–1.

"Leone Open" godalgoto vietu ieguvējus gaidīja kausi, diplomi un piemiņas balvas. Pēc pagājušajā gadā iedibinātās tradīcijas visi turnīra dalībnieki saņēma sporta T-kreklus ar turnīra logo. Turnīru atbalstīja reklāmas aģentūra "Leone", Jūrmalas sanatorija "Belorusija", Latvijas Skvoša federācija, Celtniecības Plēvju Centrs, skvoša un tenisa inventāra tirdzniecības zīmols "Prince" un tipogrāfija "Mūkusala".

Šogad reklāmas aģentūra "Leone" plāno organizēt vēl vienu skvoša turnīru "Leone Mix 2012". Tās ir sacensības komandu starpā, kuras sastāv no 2 spēlētājiem – vīrieša un sievietes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!