Foto: Publicitātes foto
Sporta centra "Kleisti" slēgtajā manēžā 24. un 25. martā notika Latvijas ziemas čempionāta trešā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Galvenajā maršrutā uzvarēja Aigars Bregže ar zirgu Val di Sole, informēja Latvijas Jātnieku federācija.

Sacensību galvenais maršruts bija ar līdz 135 cm augstiem šķēršļiem un vienu pārlēkšanu uz laiku. Tajā startēja 13 sportiskie pāri, no kuriem tikai divi pamatdistanci veica bez soda punktiem un sacentās pārlēkšanā. Uzvaru izcīnīja Aigars Bregže ar zirgu Val di Sole (z/s "Lielceri"), kurš sasniedza rezultātu četri soda punkti un 38,39 sekundes. Otro vietu ieguva Tatjana Rezņuka ar Arribas T (Ropažu JK) – 8/40,10. Trešajā vietā Andis Vārna ar Conquesta (z/s "Lielceri"), kurš pamatmaršrutu veica bez soda punktiem un 96,43 sekundēs, bet saņēma vienu soda punktu par laika normas pārsniegšanu.

Līdz ar to pieaugušo konkurencē kopvērtējuma līderi pēc trim posmiem ir Ģirts Bricis (RJSK "Sport de Lux") – 51 punkts, Sabīne Siliņa (JSK "Mežstrazdiņi") – 48 un Tatjana Rezņuka (Ropažu JSK) – 38.

Galvenā maršruta uzvarētāja Aigars Bregže stāstīja, ka galvenais maršruts, ko veidoja starptautiskās kategorijas maršrutu sastādītāja Svetlana Dudina no Krievijas, bija ļoti interesants. "Tas nebija pārāk sarežģīts, bet, ja mēs lielākoties esam pieraduši pie konkūriem, kuros pamatdistance jāveic aptuveni 70 sekundēs, tad tagad distance bija garāka, un zirga uzmanība uzdevuma veikšanai bija jānotur pusotru minūti. Prieks, ka izlēcu tīri, tikai pārlēkšanā gan gāzu vienu šķērsli. Labs bija arī starts ar otru zirgu. Šis gads sācies labi, un ar cerīgu skatu gaidu vasaras sezonu. Paldies zirgu īpašniekiem, kuri dod iespēju trenēties un startēt, jo vairāk būs tādu cilvēku, jo vairāk attīstīsies mūsu jāšanas sports."

Maršrutu sastādītāja no Krievijas Svetlana Dudina: "Ar vairākiem Latvijas sportistiem esmu tikusies jau agrāk, starptautiskajos turnīros, bet Latvijā esmu pirmo reizi. Jāsaka, ka redzu kvalitatīvu jauno maiņu, kura aug. Jauno jātnieku sniegumā var just stabilitāti, zināšanas, kvalitatīvu zirga un jātnieku tehnisko sniegumu. Tiem, kuri piedalījās iepriekš notikušajā seminārā, bija saprotams mans stils un tehniskās nianses, tādēļ ļoti labi, ka jātniekiem pirms šī čempionāta posma bija iespēja noklausīties teoriju. Tas, cik cilvēku ieradās un ar kādu interesi semināru klausījās, dod fantastisku motivāciju. Paldies Latvijas Jātnieku federācijai par sadarbību, Katei Ansonei un Eināram Cēsniekam personīgi par semināra organizēšanu."

Latvijas ziemas čempionāta ceturtais posms šķēršļu pārvarēšanā paredzēts 14. un 15. aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!