Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajās brīvdienās Ērgļos noritēja Latvijas čempionāts vidējā distancē un stafetē. Uz starta visās vecuma grupās stājās teju 700 dalībnieki. Dāmu elitē čempiones titulu individuālajā distancē izcīnīja Līga Valdmane (ZVOC-VBSS), bet starp vīriem uzvaru guva Mārtiņš Sirmais (Turun Metsankavijat). Savukārt stafetē vīru konkurencē uzvaru guva orientieristi Toms Veits, Uldis Upītis un Ainārs Lupiķis (OK Kāpa). Dāmu konkurencē nepareizi novietota kontrolpunkta dēļ rezultāti tika anulēti.

Līga Valdmane par uzvaru individuālajā distancē stāsta: "Esmu priecīga par izcīnīto pirmo vietu Latvijas čempionāta vidējā distancē, bet ne ļoti, jo parasti, kad uzvaru, Sandra Grosberga nestartē. Distanci veicu ātri, centos, bet grūtības sagādāja kontrolpunktu atrašana, jo reizēm dabā neredzēju to, ko biju iztēlojusies kartē. Veiksmīgāk gāja otrā distances daļā, kad bija arī skrienamāks apvidus un tur arī ieguvu pārsvaru."

"Esam patiesi gandarīti, ka arī šogad, Latvijas Kausa 21. sezonā, varam realizēt daudzveidīgu programmu, tādējādi sniedzot iespēju ikvienam sportistam un aktīva dzīvesveida piekritējam atrast sirdij tuvāko orientēšanās distanci. Pateicoties ilggadējam sadarbības partneru atbalstam, varam turpināt attīstīt orientēšanās sporta veidu Latvijā un uzņemt arvien jaunus, ambiciozus dalībniekus, kas vēlas iegūt savu pirmo orientēšanās pieredzi vai arī pilnveidot esošās zināšanas," komentē Latvijas Orientēšanās federācijas projektu vadītājs Matīss Ratnieks.

Latvijas čempionāta orientēšanās sportā atbalstītāju lokā jau otro gadu ir uzņēmums SIA "Maxima Latvija". "Aizvadītās sacensības ir lielisks piemērs tam, ka, neskatoties uz Covid-19 ietekmi gan uz sporta nozari, gan sabiedrības dzīvesveidu, cilvēki turpina aktīvi sportot un izmantot orientēšanās sporta sniegtās priekšrocības. Arī jaunajā sezonā turpināsim atbalstīt Latvijas Orientēšanās federāciju, lai vēl vairāk iedzīvinātu orientēšanos Latvijas sporta dzīvē un mudinātu sabiedrību piekopt veselīgu dzīvesveidu svaigā gaisā," stāsta uzņēmuma "Maxima Latvija" Korporatīvo attiecību departamenta direktors Jānis Beseris.

Nākamais Latvijas Čempionāta orientēšanās sportā posms notiks 26. septembrī Priekuļu novadā, sportistiem sacenšoties pagarinātajā distancē.

Latvijas čempionāts orientēšanās sportā un Latvijas kauss orientēšanās sportā šogad norisinās no jūnija līdz oktobrim. Sacensībās tiks noskaidroti gan labākie individuālie sportisti, gan labākie orientēšanās klubi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!