Foto: AP/Scanpix
Nevadas Atlētu komisija piespriedusi diskvalifikācijas un naudas sodus jauktās cīņu mākslas cīkstoņiem Habibam Nurmagomedovam no Krievijas un īram Konoram Makgregoram, kuri pēc savstarpējās cīņas oktobrī iesaistījās masu nekārtībās, vēsta BBC.

Nurmagomedovam, kurš bija nekārtību iniciators, piespriesta deviņu mēnešu diskvalifikācija un 500 000 dolāru liels naudas sods. Diskvalifikāciju krievs var samazināt par trim mēnešiem, ja viņš iedalīsies publiskos pasākumos pret huligānismu. Diskvalifikācijas sākuma laiks ir no 6. oktobra, kad notika cīņa.

Savukārt Makgregoram būs jāizcieš sešu mēnešu diskvalifikācija, kā arī jāsamaksā 50 000 dolāru liels naudas sods.

Nevadas atlētu komisija uzsvēra, ka turpmāk cīkstoņu uzvedība pirms un pēc cīņām tiks vērtēta daudz skrupulozāk, lai izvairītos no tik apkaunošās rīcības. Tāpat arī cīkstoņi saņems sodus par saviem izteikumiem, ja tie būs pārmērīgi agresīvi un rupji.

Jau vēstīts, ka 6. oktobrī cīņu šovā "Ultimate Fighting Championship 229" notika ilgi gaidītais duelis starp Nurmagomedovu un Makgregoru. Tajā uzvaru ceturtajā raundā izcīnīja krievs, bet pēc tam viņš pārlēca pāri ringa žogam un devās izrēķināties ar Makgregora komandas pārstāvi. Tas iesāka lielas nekārtības. Tomēr abu sportistu konflikts sākās pagājušā gada aprīlī, kad Makgregors aprīlī sarīkoja nekārtības pēc turnīra "UFC 223" mediju dienas, uzbrūkot sportistu autobusam, kurā atradās Nurmagomedovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!