Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas cīkstonis Habibs Nurmagomedovs izteicis atvainošanos Nevadas štatam un Lasvegasas pilsētai par sarīkotajām nekārtībām, tomēr viņš norādīja, ka īrs Konors Makgregors ilgstoši provocējis viņu.

Jau vēstīts, ka cīņu šovā "Ultimate Fighting Championship 229" notika ilgi gaidītais duelis starp Nurmagomedovu un Makgregoru. Tajā uzvaru ceturtajā raundā izcīnīja krievs, bet pēc tam viņš pārlēca pāri ringa žogam un devās izrēķināties ar Makgregora komandas pārstāvi. Tas iesāka lielas nekārtības.

"Vispirms vēlos atvainoties Nevadas štata sporta komisijai un Lasvegasai. Tā nebija manas personības labākā puse. Esmu tikai cilvēks. Es nesaprotu, kāpēc tagad tiek runāts tikai par manu lēkšanu pāri žogam? Kā tad ar viņa izteikumiem par manu reliģiju, manu valsti un manu tēvu? Viņš ieradās Bruklinā un salauza autobusu, gandrīz nogalinot pāris cilvēkus. Kā tad šiem izgājieniem?" pēc cīņas preses konferencē retoriski jautāja Krievijas cīkstonis.

Jau vēstīts, ka Makgregors aprīlī sarīkoja nekārtības pēc turnīra "UFC 223" mediju dienas, uzbrūkot sportistu autobusam, kurā atradās Nurmagomedovs.

"Es jau teicu, ka viņš un visa viņa komanda muld tukšu," krievs turpināja. "Viņu sauca par divkārtējo pasaules čempionu – tā visa bija tukša muldēšana, jo čempionu josta ir pie manis."

Nurmagomedovs atzina, ka viņu mājās sagaida nopietnas pārrunas ar tēvu, kurš jau paudis neapmierinātību par sportista rīcību. "Nevada, es atvainojos. Lasvegasa, es atvainojos. Esmu neuzvarētais un neapstrīdamais čempions," teica Nurmagomedovs.

Tiesa, UFC prezidents Dena Vaits gan atzinis, ka Krievijas cīkstonis par šo incidentu var zaudēt savu čempiona jostu. Vairāki incidentā iesaistītie Nurmagomedova komandas pārstāvji tika arestēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!