Foto: AP/Scanpix/LETA

Līdz šim vēl nezaudējušais jauktās cīņu mākslas (MMA) šova UFC vieglā svara cīkstonis Habibs Nurmagomedovs cīņu par čempiona jostu vieglajā svarā ar amerikānieti Džastinu Geiči aizvadīs 24. oktobrī, otrdien sarunā ar raidorganizāciju CNN teica UFC prezidents Dena Vaits.

Geiči iespēju cīnīties ar 28 cīņās neuzvarēto Nurmagomedovu ieguva 9. maijā, kad pieveica tautieti Toniju Fergusonu.

Nurmagomedovs savu pēdējo cīņu aizvadīja teju pirms gada, kad trešajā raundā piespieda Dastinu Porjē izstāties.

Kopš tā laika viņš astoņstūrī jeb UFC cīņu arēnā vairs nav kāpis, lai arī UFC 249 šova laikā viņam bija jācīnās ar Fergusonu. Musulmanis Nurmagomedovs tobrīd ieturēja ramadānu, kas nozīmē īpašu diētu un maz treniņu sporta zālē.

Ramadāns noslēdzās 23. maijā, bet tajā pašā mēnesī Maskavas slimnīcā ar nopietniem Covid-19 saslimšanas simptomiem tika ievietots Nurmagomedova tēvs. Sportista tēvs, treneris un vienlaikus arī tuvs draugs aizsaulē devās 3. jūlijā.

"Šis laiks viņam [Nurmagomedovam] bijis skarbs. Ikvienam ir tuvas attiecības ar savu ģimeni, bet viņam tēvs bija varonis," teica Vaits. "Sportists mīlēja savu tēvu. Viņiem bija ļoti tuvas attiecības, tāpēc šis cīkstonim bija pamatīgs trieciens."

31 gadu vecais Krievijas sportists savā UFC karjerā uzvarējis visus 28 dueļus, bet Geiči svinējis 22 panākumus 24 cīņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!