Foto: AP/Scanpix
Viens no visu laiku labākajiem garo distanču skrējējiem stadionos Kenesisa Bekele no Etiopijas svētdien triumfēja Parīzes maratonā, kas bija viņa pirmās sacensības šajā distancē.

Šobrīd 31 gadu vecais 42,195 kilometrus veica divās stundās, piecās minūtēs un divās sekundēs, labojot Parīzes maratona rekordu.
"Šis bija mans pirmais maratons, tajā man nekad nav bijusi diez ko liela pieredze," izteicies Bekele. "Skrējiens bija ļoti grūts, taču tas jau bija sagaidāms."

Zīmīgi, ka Bekele pārāk daudz neatpalika arī no pasaules rekorda maratonā, kas ir divas stundas, trīs minūtes un 23 sekundes.
Tikmēr sieviešu konkurencē Parīzes maratonā triumfēja Flomena Čepčirčira no Kenijas.

Trīskārtējais olimpiskais un pieckārtējais pasaules čempions 5000 un 10 000 metru distancēs Bekele pēdējās sezonās cīnījies ar traumām, tāpēc tagad izlēmis pamēģināt savus spēkus maratona skrējienā.

Iepriekš arī citi pasaules labākie garo distanču skrējēji sekmīgi pārgājuši no stadiona uz maratonu. Zināmākais piemērs ir divkārtējais olimpiskais un četrkārtējais pasaules čempions 10 000 metros Haile Gebrselasi no Etiopijas, kurš karjeras otrajā pusē četrus gadus pēc kārtas triumfēja Berlīnes maratonā, divreiz labojot arī pasaules rekordus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!