Foto: AFP/Scanpix/LETA
Olimpiskais čempions un seškārtējais pasaules čempionāta zelta medaļas ieguvējs peldēšanā Kamerons van der Burgs no Dienvidāfrikas Republikas 14 dienas slimojis ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, un viņš atzīst, ka tas ir vissliktākais vīruss, ko jebkad pārcietis.

"Ar Covid-19 cīnos jau 14 dienas. Līdz šim šis ir vissliktākais vīruss, ko jebkad esmu pārcietis, neskatoties uz to, ka esmu vesels cilvēks ar spēcīgām plaušām un veselīgu dzīves veidu," van der Burgs rakstīja savā sociālajā tīklā "Twitter". "Lai arī vissmagākie simptomi ir mazinājušies, kā, piemēram, ekstrēms drudzis, es joprojām cīnos ar nopietnu nogurumu un klepu, no kura nespēju atklepoties. Pēc jebkādas fiziskas aktivitātes, kā, piemēram, staigāšanas, esmu noguris stundām ilgi."

"Sportiskās formas zaudējums bijis milzīgs. Varu just līdzi tiem sportistiem, kuri saskārušies ar Covid-19, jo viņi pēc aizvadītajiem treniņiem pilnībā zaudē formu. Saslimšana, kad sacensības ir tik tuvu, ir briesmīga. Sportisti turpinās trenēties, jo nav skaidrības par olimpisko spēļu norisi. Viņi sevi pakļaus nevajadzīgam riskam. Tie, kuri saslims, cenšoties ātri atgriezties formā, visticamāk, pagarinās atveseļošanās laiku. Esat piesardzīgi. Veselība ir pirmajā vietā. Covid-19 nav nekāds joks," vēstīja peldētājs.

Iepriekš ziņots, ka, piemēram, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājam Donovanam Mičelam ir konstatēta saslimšana ar Covid-19, bet viņam nav neviens no vīrusa simptomiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!