Foto: Shutterstock

Runājot par agresora Krievijas un tās sabiedrotās Baltkrievijas iespējamo atgriešanos starptautisko sporta sacensību apritē un šo valstu sportistu iespējamo diskrimināciju, Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) savā argumentācijā izmantoja Apvienoto nāciju organizācijas (ANO) rezolūciju. Tomēr aizbildināšanās ar rezolūciju un tās piesaukšana citā kontekstā, lai pamatotu Krievijas sportistu iesaisti starptautiskās sporta sacensībās, ir ciniska, uzskata Latvijas Ārlietu ministrija. Savukārt Latvijas Olimpiskā komiteja uzsver, ka tieši Krievija ir tā, kas rupji pārkāpj starptautisko cilvēktiesību normas un starptautiskā sporta sabiedrība nedrīkst uz to pievērt acis.

SOK mājaslapā publicētajā jautājumu un atbilžu rubrikā izteica brīdinājumu Baltijas un citām valstīm, kuras ir nostājušās pret Krievijas un Baltkrievijas sportistu atgriešanos starptautiskās sacensībās – arī olimpiskajās spēlēs – jebkādā statusā. Savā publikācijā SOK atsaucas gan uz divu ANO neatkarīgo ekspertu viedokli, gan uz ANO rezolūciju "Sports kā ilgtspējīgas attīstības veicinātājs". SOK uzsver, ka šo rezolūciju atbalstījušas visas ANO dalībvalstis, arī Ukraina un Krievija.

Tomēr Latvijas ĀM portālam "Delfi" skaidro, ka minētā rezolūcija tiek izskatīta ANO reizi divos gados. 2022. gada nogalē šīs rezolūcijas izskatīšanu virzīja Monako un Katara kontekstā ar Pasaules kausu futbolā Katarā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!