Foto: AP/Scanpix/LETA
Turcijas Boksa federācija ceturtdien paziņoja, ka pēc Londonā notikušajām Tokijas olimpisko spēļu atlases sacensībās ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 saslimuši divi bokseri un treneris. Sacensību rīkotāji norāda, ka ievērojuši visas prasības un sacensību gaitā neviens nav sūdzējies par kaut kādiem Covid-19 simptomiem.

Vēlāk par līdzīgiem gadījumiem ziņojusi Horvātijas Boksa federācija. Pēc organizācijas teiktā, Londonā ar Covid-19 saslimis viens bokseris un divi treneri.

"Es tikai vēlos saprast, kādēļ šādos apstākļos, kad visā pasaulē izsludināta trauksme, tika rīkotas sacensības? Turnīrā mēs neredzējām, ka ir kaut kādi higiēnas papildus drošības pasākumi. Nebija nekādu prevencijas pasākumu," sašutis ir Turcijas Boksa federācijas prezidents Ejups Gozgecs.

Rīkotāji uzsver, ka bija papildus drošības prasības, bet sacensību gaitā neviena no komandām nav ziņojusi par Covid-19 simptomiem. Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) norāda, ka tobrīd Lielbritānijā nav bijuši spēkā nekādi publisko pasākumu ierobežojumi. SOK gan atvainojas sportistiem un novēl to labāko saslimušajiem bokseriem un trenerim.

Pagaidām nav skaidrs, vai bokseri ar koronavīrusu aplipināti Londonā vai jau pēc atgriešanās Turcijā.

Tokijas olimpisko spēļu atlases sacensības boksā sākās 14. martā, kad daudzviet Eiropā jau bija izsludināts ārkārtas stāvoklis. Sacensību pirmajās dienās cīņas notika līdzjutēju klātbūtnē, lai gan jau tobrīd Lielbritānijā lielākā daļa sporta pasākumu – arī Anglijas futbola premjerlīgas spēles - risinājās bez skatītājiem. Tikai pēc divām sacensību dienām rīkotāji izlēma cīņas aizvadīt bez skatītāju klātbūtnes, bet pēc trešās dienas turnīra norise tika apturēta.

Londonā notikušajās olimpisko spēļu atlases sacensībās piedalījās arī divi Latvijas bokseri - Nikolajs Grišuņins un Amanda Millere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!