Foto: LETA

Noslēdzoties pieteikšanās termiņam "Olimpiskās dienas 2014" organizēšanai, Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) ir saņēmusi pieteikumus no 154 norises vietām, kuras kopā plāno pulcēt gandrīz 84 000 dalībnieku, portāls "Delfi" uzzināja LOK.

"Olimpiskā diena 2014" Latvijā šogad notiks 26.septembrī un pasākuma moto ir "Iepazīsties - mini handbols".

Pagājušā gada rudenī "Olimpiskā diena 2013" vienkopus pulcēja un rīta vingrošanā piedalījās vairāk nekā 80 tūkstoši skolēnu 81 norises vietā visā Latvijā. Ņemot vērā, ka norises vietu skaits ir pieaudzis, domājams šī gada "Olimpiskās dienas 2014" pasākumi pulcēs jaunu dalībnieku skaita rekordu.

LOK ģenerālsekretārs, Olimpiskais vicečempions Žoržs Tikmers ir gandarīts, ka "Olimpiskās dienas" ideja attīstās jaunās norises vietās. "Šogad pasākums nedaudz atšķirsies no iepriekšējiem gadiem, jo interesi iesaistīties organizēšanā ir izrādījusi Latvijas Handbola federācija, tāpēc šajā gadā "Olimpiskās dienas" vadlīniju pamatā būs handbols. Turpmāk katru gadu dalībniekus iepazīstināsim ar kādu no Olimpiskajiem sporta veidiem. Šogad iepazīsim ļoti interesantu spēli - mini handbolu, kas noteikti radīs papildus interesi par Olimpisko sporta veidu - handbolu".

LOK un Latvijas Handbola federācija sadarbosies "Olimpiskās dienas 2014" pasākumu organizēšanā, kurā būs tradicionālā kopīgā vingrošana vienlaicīgi visās pasākuma norises vietās Latvijā, trīs radošie konkursi un sacensības, kā arī īpaša programma, kas iepazīstinās ar handbola spēles pamatiem.

Visās Latvijas "Olimpiskās dienas 2014" norises vietās pasākums sāksies ar Olimpisko rīta vingrošanu, kuras mērķis ir dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu.

Izglītības iestāžu audzēkņi piedalīsies stafetēs un citās sporta sacensībās, zīmējumu un domrakstu konkursos, kā arī visi kopā izveidos un fotogrāfijās iemūžinās iespaidus par tēmu "Ko es zinu par handbolu?".

Papildus vienojošajiem pasākumiem, organizētāji "Olimpiskās dienas 2014" norises vietās izstrādās individuālo pasākuma programmu, lai plašāk popularizētu Olimpiskos sporta veidus un Olimpiskās idejas.

"Olimpiskās dienas 2014" pasākumi būs bez maksas, visiem dalībniekiem tiks pasniegti SOK 2014.gada sertifikāti, bet labākajām komandām - speciālbalvas. Viena labākā komanda katrā pašvaldībā saņems LOK kausu.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), atzīmējot savu dzimšanas dienu, aicina visu valstu nacionālās Olimpiskās komitejas organizēt "Olimpisko dienu", popularizējot Olimpisko kustību, kuras pamatā ir nezūdošas Olimpiskās vērtības - draudzība, cieņa un izcilība.

Ar „Olimpiskās dienas 2014" sarīkošanas nolikumu un citiem jaunumiem var iepazīties www.olimpiade.lv

Olimpiskā diena ir vienīgais vispasaules pasākums, ko ik gadus organizē Olimpiskā kustība. Lielākā daļa nacionālo Olimpisko komiteju piecos kontinentos izmanto šo iespēju, lai cilvēkos vairotu Olimpiskās vērtības - izcilību, draudzību, cieņu.

 "Olimpiskās dienas" norisi Starptautiskā Olimpiskā komiteja atbalsta kopš 1987.gada, aicinot pasaules valstu nacionālās Olimpiskās komitejas atzīmēt SOK dzimšanas dienu (118.gadadiena). LOK aicinājumam pievienojās 1992.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!