Foto: Reuters/Scanpix

Nākamajā ceturtdienā Atēnās paredzētā olimpiskās lāpas nodošana Tokijai notiks bez skatītājiem, lēmusi Grieķijas Olimpiskā komiteja.

Olimpiskās lāpas stafete sākās ceturtdien, taču piektdien tā Spartas pilsētā tika apturēta, jo ielās devās liels interesentu skaits, lai arī iepriekš cilvēki tika aicināti palikt mājās un pasargātu sevi no inficēšanās riska ar "Covid-19" vīrusu.

Piektdien lāpa bija nonākusi jau Spartā, bet skrējienu drīz vien nācās pārtraukt, jo svarīgo notikumu klātienē apmeklēja vairāki simti cilvēku, lai arī iepriekš tika publicēta informācija, ka "Covid-19" vīrusa izplatīšanās periodā bez vajadzības nav jāpamet mājvieta.

Šajā ceturtdienā lāpas uguns tika iedegta Olimpijā, taču šo notikumu klātienē nebija ļauts apmeklēt.

Paredzēts, ka lāpa Japānā savu ceļu turpinās caur 47 prefektūrām. Lāpas stafetes sākums Japānā plānots Fukušimā, kas ir aptuveni 250 kilometru attālumā no Tokijas. Kopumā lāpas stafete ilgs 121 dienu un Tokijas olimpiskajā stadionā ieradīsies tieši 24.jūlijā uz atklāšanas ceremoniju.

Jau vēstīts, ka neraugoties uz "Covid-19" vīrusa straujo izplatību pasaulē, Tokijas Olimpiādes rīkotāji piektdien aizvien bija pārliecināti, ka pandēmija nekādi neietekmēs olimpisko spēļu norisi.

ASV prezidents Donalds Tramps iepriekš uzrunā no Ovālā kabineta pauda, ka, viņaprāt, Tokijas Olimpiāde būtu jāpārceļ par gadu uz priekšu, lai izvairītos no sacensībām pie tukšām tribīnēm.

Tikmēr Japānas premjerministrs Šindzo Abe sarunā ar Trampu esot norādījis, ka neesot pamata atcelt Olimpiādi, jo Āzijas lielvalsts veicot visus nepieciešamos piesardzības darbus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!