Foto: Shutterstock
Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) uz gaidāmo pasaules čempionātu boksā sievietēm nosūtīs monitoringa komandu, kas uzraudzīs Starptautiskās Boksa asociācijas (IBA) rīkotās sacensības, pirmdien pavēstīja IBA.

SOK izmantos auditorkompānijas "PricewaterhouseCoopers" (PwC) pakalpojumus, lai novērotu to, kā IBA organizē pasaules čempionātu, ņemot vērā iepriekšējās nesaskaņas IBA un SOK starpā.

"IBA ir pārliecināta, ka PwC komanda redzēs organizācijas labāko pieeju tehniskajiem un sacensību noteikumiem, īpašu uzmanību pievēršot tiesāšanas sistēmai," teikts IBA paziņojumā.

Kopš 2019.gada IBA ir atstādināta no sacensību, kas saistītas ar SOK, rīkošanu pēc vairākiem pārkāpumiem organizācijas vadībā, finanšu caurspīdīgumā un tiesāšanas sistēmā.

Tā iemesla dēļ Tokijas olimpiskajās spēlēs boksa sacensības organizēja SOK, turpinot to darīt arī 2024.gada Parīzes olimpiskajās spēlēs, bet 2028.gada Losandželosas Olimpiādē bokss vispār varētu nebūt iekļauts.

Tāpat SOK uztrauc arī tas, ka viens no IBA sponsoriem ir Krievijas uzņēmums "Gazprom", kā arī organizācijas prezidents Umars Kremļevs no Krievijas atļāvis IBA sacensībās atgriezties Krievijas un Baltkrievijas sportistiem, lai gan SOK joprojām saglabā rekomendācijas starptautiskajās sacensībās liegt dalību agresorvalstu atlētiem.

Vairākas valstis, starp kurām ir arī Latvija, nesūtīs savus bokserus uz amatieru pasaules čempionātiem. IBA rīkotais pasaules čempionāts sievietēm norisināsies no 15. līdz 31.martam Ņūdeli, Indijā, bet vīriešiem meistarsacīkstes iecerētas no 1. līdz 14.maijam Taškentā, Uzbekistānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!