Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pasaules čempionātā orientēšanās sportā sprintā Sandra Grosberga kā vienīgā no Latvijas pārstāvjiem otrdien spēja iekļūt ceturtdaļfinālā.

Grosberga startēja C kvalifikācijas grupā, kur sasniedza ceturto labāko rezultātu, finišējot pēc desmit minūtēm un 50 sekundēm, no apakšgrupas uzvarētājas šveicietes Simonas Ebersoldas atpaliekot 41 sekundi.

Starp 12 ātrākajiem, kas iekļūst ceturtdaļfinālā, savās kvalifikācijas grupās nespēja finišēt Signe Sirmā un Anna Eleonora Freimane. Sirmā B grupā ieņēma 18.vietu, finišu sasniedzot pēc 11 minūtēm un 19 sekundēm, bet Freimane ar rezultātu 11 minūtes un 53 sekundes bija 23.ātrākā A kvalifikācijas grupā.

Tikmēr vīriešu konkurencē Andris Jubelis ar rezultātu desmit minūtes un 37 sekundes ieņēma 16.vietu B kvalifikācijas grupā, Endijs Titomers finišēja pēc desmit minūtēm un 53 sekundēm, kas deva dalītu 16.pozīciju C grupā, bet Jānis Tamužs ar finišu pēc 11 minūtēm un septiņām sekundēm ierindojās 26.vietā A grupā.

Ceturtdaļfinālam kvalificējās katras grupas 12 ātrākie sportisti.

Jau vēstīts, ka komandu sprinta sacensībās Latvijas vienība izcīnīja 18.vietu. Komandas sastāvā bija Sirmā, Jubelis, Titomers un Grosberga.

Pasaules čempionāts Dānijā bija paredzēts jau 2020. gada vasarā, taču Covid-19 pandēmijas dēļ tika pārcelts.

Meistarsacīkstes sākās ar sprinta stafeti, šodien norisinās izslēgšanas sprinta kvalifikācija un fināli, bet ceturtdien notiks klasiskais individuālais sprints ar kvalifikāciju un finālsacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!