Foto: AFP/Scanpix/LETA
Izcilais Anglijas snūkera spēlētājs Ronijs O'Salivans pirmdien izcīnīja savu septīto pasaules čempiona titulu un atkārtoja Stīvena Henrija sasniegumu.

Pasaules čempionāta finālā O'Salivans ar rezultātu 18-13 pārspēja savu tautieti Džadu Trampu, turpinot apliecināt savu leģendas statusu šajā sporta veidā. Viņš arī kļuva par vecāko pasaules čempionu 46 gadu vecumā. Kad Henrijs izcīnīja savu septīto titulu, viņam bija 45 gadi. I

Iepriekš O'Salivans par pasaules čempionu kļuva 2001., 2004., 2008., 2012., 2013. un 2020. gadā.

Par uzvaru šajā pasaules čempionātā O'Salivans nopelnīja 500 000 mārciņu lielu naudas balvu, bet Tramps par vicečempiona titulu nopelnīja 200 000 mārciņas.

"Es nekad neesmu domājis par rekordiem. Kad tie izcīnīti, tad ir patīkami, bet man nav šādu mērķu. Es izbaudīju katru turnīru šajā sezonā, es vienkārši izbaudu spēlēšanu," pēc mača teica O'Salivans.

O'Salivans sasniedza vēl vienu rekordu – viņš 109. reizi pasaules čempionātos vienā piegājienā guva vairāk nekā 100 punktus jeb izcēlās ar "century break".

Pusfinālā O'Salivans pārspēja Džonu Higinsu, ceturtdaļfinālā tika galā ar Stīvenu Makgvairu, bet pirmajās kārtās pārspēja arī Marku Alenu un Deividu Gilbertu. Savukārt Tramps pusfinālā bija pārāks par Marku Viljamsu, bet pirms tam pārspēja Stjuartu Bingemu, Entoniju Makgilu un Hoseinu Vafaei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!