Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pārī ar Spānijas tenisistu Dāvidu Vegu-Ernandesu sestdien "US Open" jaukto dubultspēļu turnīrā izcīnīja otro uzvaru, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Latvijas un Spānijas duets ar 6-1, 6-1 sagrāva Austrālijas duetu Elena Peresa/Maikls Venuss, kas bija izsēts ar septīto numuru.

Pirmajā setā vienīgais zaudētais geims Latvijas/Spānijas duetam bija sestais, kad pretiniekiem tika dotas trīs breikbumbas pēc kārtas, izmantojot otro.

Otrajā setā vienīgais pretinieku uzvarētais geims bija ceturtais. Septītajā geimā Vega-Ernandess ar labām servēm panāca trīs mačbumbas pēc kārtas, taču pēc dubultkļūdas realizēt izdevās vien trešo, kad pēc otrās serves tīklā bumbiņu raidīja Venuss.

Uzvarētāji bija labāki gandrīz visos statistikas rādītājos, atskaitot netveras serves (0:3) un kombinācijas noslēdzošos sitienus (8:12).

Ostapenko/Vega-Ernandess biežāk trāpīja laukumā pirmo servi (69%:63%), vairāk punktu guva gan ar pirmo (67%:42%), gan otro servi (58%:33%), mazāk kļūdījās (7:16), kā arī realizēja vairāk breikbumbu (6/9 pret 1/6).

Visā mačā Latvijas/Spānijas pāris uzvarēja 50 no 80 izspēlēm.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Latvijas/Spānijas pāris ar 6-2, 7-6 (7:5) sakāva Ukrainas tenisisti Ludmilu Kičenoku un brazīlieti Rafaelu Matušu.

Ceturtdaļfinālā Ostapenko/Vega-Ernandess stāsies pretī vai nu turnīrā ar pirmo numuru izsētajiem amerikānietei Dezirejai Kravčikai un britam Nīlam Skapskim, vai amerikāņiem Keitijai Maknelijai un Viljamam Blumbergam.

Tāpat Latvijas tenisiste pārī ar Ukrainas tenisisti Ludmilu Kičenoku piedalās arī "US Open" dubultspēļu turnīrā, kurā jau tikusi līdz astotdaļfinālam.

Jau ziņots, ka vienspēlē Ostapenko piedzīvoja neveiksmi pirmajā kārtā, zaudējot ķīnietei Cjiņveņai Dženai ar 3-6, 6-3, 4-6.

ASV atklātais čempionāts tenisā uz cietā seguma norisinās no 29. augusta līdz 11. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!