Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmdienas spēlē Kolorādo "Avalanche" pārstāvošais Latvijas hokejists Sandis Ozoliņš guva trīs vārtus, palīdzot ar 5:2 uzvarēt Vankūveras "Canucks".
Pēcspēles intervijā žurnālistiem Ozoliņš par iemeslu vārtu guvumiem min veiksmi!

Pēc gūtā panākuma "Avalanche" izvirzījusies NHL Ziemeļrietumu divīzijas pirmajā vietā.

27 gadus vecais Ozoliņš kļuvis par trešo aizsargu komandas vēsturē, kuram izdevies gūt trīs vārtus vienā spēlē. Līdz šim Kolorādo "Avalanche" (pirms tam Kvebekas "Nordiques") vēsturē "hat-trick" bija izdevies gūt Uvem Krupam un Braienam Fogertijam.

Turklāt šis ir pirmais aizsarga gūtais "hat-trick" NHL čempionātā kopš 30.marta, kad to paveica Sami Salo no Otavas "Senators".

Ozoliņš šo vārtu guvumu skaidro šādi: "Liela veiksme! Es nejokoju, izsakot šādu apgalvojumu. Šis bija viens no tiem vakariem, kad tevis mestā ripa pati sameklē vārtus. Bija nepieciešamas astoņas sezonas NHL, lai sasniegtu "hat-trick"."

Kolorādo "Avalanche" treneris Bobs Hārtlijs nepiekrita Ozoliņam: "Lai gūtu trīs vārtus vienā spēlē, nepietiek tikai ar veiksmi. Viņš ir tikpat meistarīgs uzbrukumā kā Jāgrs, Forsbergs vai Sakiks. Šie puiši ir tik spējīgi hokejisti, ka droši viņus varam saukt par superzvaigznēm."

Sajūsminātais Hārtlijs vēl piebilda: "Iespējams, ka šī ir Ozoliņa labākā spēle NHL karjerā. Noteikti, ka līdz šim viņš nebija parādījis tik fantastisku sniegumu uzbrukumā. Grūti atrast vārdus, ar kuriem raksturot Sanda sniegumu."

Jau pirmajā trešdaļā "Avalanche" hokejistiem izdevās gūt četrus vārtus. Ceturtajā minūtē rezultātu atklāja Eriks Mesjē. Devītajā minūtē "Avalanche" izmantoja skaitlisko vairākumu. No vārtsarga Patrika Ruā rezultatīvās piespēles vārtus guva Sandis Ozoliņš.

Desmitajā minūtē sāncenšu vārtsargu pārspēja Milans Hejduks. Jau pēc 41 sekundes pēc Stefana Jela un Šona Podeina piespēlēm ceturtos vārtus "Avalanche" labā guva Ozoliņš.

Trešās trešdaļas sākumā "Canucks" hokejists Murejs Barons vienus vārtus atguva. Taču trešdaļas septītajā minūtē savus trešos vārtus šajā mačā guva Ozoliņš - 5:1. 61 sekundi pirms fināla svilpes "Canucks" hokejists Markuss Neslunds samazināja rezultāta starpību - 2:5.

Ozoliņš šajā spēlē izdarīja piecus metienus pa pretinieku vārtiem, bet lietderības koeficients viņam pozitīvs - plus divi. Kopumā šajā sezonā Ozoliņš ir piedalījies 28 spēlēs, guvis sešus vārtus un izdarījis 15 rezultatīvas piespēles.

Našvilas "Predators" ar Latvijas hokejistu Kārli Skrastiņu izbraukumā ar 4:3 uzvarēja Atlantas "Thrashers". Izšķirošos vārtus papildlaika trešajā minūtē guva Rendijs Robitails.

Skrastiņš pa pretinieku vārtiem metienus izpildīja, bet lietderības koeficients viņam negatīvs - mīnus divi.

NHL spēļu rezultāti:

Atlantas "Thrashers" - Našvilas "Predators" 3:4 (pag.),

Ņujorkas "Rangers" - Kalgari "Flames" 3:2 (pag.),

Toronto "Maple Leafs" - Bufalo "Sabres" 3:2 (pag.),

Čikāgas "Blackhawks" - Edmontonas "Oilers" 5:1,

Dalasas "Stars" - Fīniksas "Coyotes" 2:3,

Kolorādo "Avalanche" - Vankūveras "Canucks" 5:2 (4:0, 0:0, 1:2),

Sanhosē "Sharks" - Tampabejas "Lightning" 3:3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!