Krievijas daiļslidotājs Jevgēņijs Pļuščenko ceturtdien Vīnē kļuva par Eiropas čempionu, pēc brīvās programmas apsteidzot savu titulētāko tautieti - Alekseju Jagudinu, kam nācās samierināties ar otro vietu.
Visi tiesneši, kas 17 gadus vecā Pļuščenko sniegumu novērtēja ar 5,8 un 5,9 ballēm, atzina, ka viņš čempiona titulu nopelnījis godam.

"Zināju, ka brīvo programmu nenoslidoju ideāli, Jagudinam bija iespēja atkal mani apsteigt, tomēr liels prieks, ka tā nenotika," līksmoja jaunais čempions.

Pēc īsās programmas, neraugoties uz līdz galam nesadziedēto lauzto roku, vadībā bija Jagudins, tomēr jaunākā konkurenta izpildītais četrkāršais un astoņi trīskāršie lēcieni liedza viņam iespēju trešo reizi pēc kārtas kļūt par Eiropas čempionu.

"Man ir mēnesis laika, lai sagatavotos pasaules čempionātam. Šosezon man ir bijušas daudzas problēmas, tomēr nedomāju, ka vēl kas notiks pirms pasaules čempionāta, jo viss jau ir pieredzēts pirms Eiropas meistarsacīkstēm," atzina Jagudins.

Bronzas medaļa Vīnē tika ukraiņu sportistam Dmitrijam Dmitrenko.

Piektdien Eiropas čempionātā īsajā programmā sacentīsies sievietes, tajā skaitā arī Latvijas daiļslidotāja Valērija Trifanceva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!