Foto: LETA

Pasākuma "Latvijas Gada balva sportā 2007" ietvaros par labāko Latvijas sportisti jau trešo gadu pēc kārtas tika atzīta vieglatlēte Jeļena Prokopčuka, savukārt par labāko sportistu atzina svarcēlāju Viktoru Ščerbatihu.

2007.gadā uz labākās sportistes titulu pretendēja arī daudzcīņniece Aiga Grabuste, basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota, biatloniste Madara Līduma un modernās pieccīņas sportiste Jeļena Rubļevska.

Šcerbatiha treneris Eduards Andruškevičs šogad tika atzīts par Latvijas labāko treneri.

2007.gadā uz Latvijas labākā sportista titulu pretendēja arī basketbolists Andris Biedriņš, tenisists Ernests Gulbis, hokejists Kārlis Skrastiņš un šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis.

Nominācijā "Par cīņas gribu" uzvaru izcīnīja sieviešu basketbola izlase, nominācijā "Gada uzlecošā zvaigzne" uzvaru izcīnīja daudzcīņniece Aiga Grabuste, nominācijā "Labākā Latvijas komanda" uzvaru izcīnīja sieviešu basketbola izlase, nominācijā "Gada sporta notikums Latvijā" uzvaru izcīnīja Eiropas čempionāts modernajā pieccīņā, nominācijā "Sports visiem" 2007.gadā Latvijā uzvaru izcīnīja basketbols, nominācijā "Gada sporta skolotājs" par labāko atzīta Tija Tripāne no Rīgas 41.vidusskolas, nominācijā "Labākais/-ā tehnisko sporta veidu sportists/-e" par labāko atzīts motosportists Jānis Vinters, nominācijā "Gada ieguldījums Latvijas sportā" par labākajiem atzīti Jeļena un Aleksandrs Prokopčuki, nominācijā "Paraugs sportā" par labāko atzīts soļotājs, treneris un sacensību organizators Modris Liepiņš, savukārt nominācijā "Godīga cīņa" uzvaru izcīnīja Sandris Šika, kurš nefinišēja Eiropas čempionātā modernajā pieccīņā, lai glābtu sava zirga dzīvību.

Balvu par mūža ieguldījumu saņēma basketboliste Uļjana Semjonova.

Balvai par mūža ieguldījumu Semjonovu izvirzīja Latvijas Sporta federāciju padome. Semjonova ir viena no leģendārākajām Latvijas sporta personībām. Gandrīz visu savu profesionālo karjeru viņa aizvadīja komandā "TTT/Rīga", kuras sastāvā 15 reizes izcīnīja uzvaras Padomju Savienības čempionātā, kā arī 11 reizes kopā ar komandu triumfēja Eiropas kausa basketbolā izcīņā.

Basketbolistes kontā ir arī trīs pasaules, desmit Eiropas un divas olimpiskās zelta medaļas. Viņa uzņemta Pasaules basketbola slavas zālēs ASV - Springsfildā un Nešvilā, bet šogad arī FIBA Slavas zālē Spānijā. Kopš 1991.gada Semjonova vada Latvijas Olimpiešu sociālo fondu.

1993.gadā dibināta Semjonovas kausa izcīņa meiteņu komandām basketbolā, kas notiek katru gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!