Lietuvas sporta žurnālisti par 2010.gada labākajiem sportistiem valstī atzinuši riteņbraucēju Simonu Krupeckaiti un basketbolistu Linu Kleizu.

28 gadus vecā Krupeckaite, kas šo titulu izpelnījusies jau otro gadu pēc kārtas, pavasarī izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā treka riteņbraukšanā kēringa disciplīnā, ieņēma otro vietu sacensībās ar atsevišķu startu un ieguva bronzu individuālajās un komandu sprinta sacīkstēs.

Eiropas čempionātā Polijā Lietuvas riteņbraucēja ieguva sudraba medaļu kēringā un bronzas godalgu 200 metru sprinta distancē, bet Eiropas kausa izcīņas otrajā posmā Maskavā uzlaboja pasaules rekordu 200 metru sprinta distancē.

Sporta žurnālistu aptaujā viņa ieguvusi 71% balsu. Otrajā vietā ar 21,1% ierindojusies galda tenisiste Rūta Paškauskiene un trešajā ar 7,9% - modernās pieccīņas sportiste Donāta Rimšaite.

25 gadus vecais Kleiza palīdzēja Lietuvas basketbola izlasei izcīnīt bronzu pasaules čempionātā Turcijā un tika iekļauts sacensību simboliskajā izlasē.

Pagājušajā sezonā kopā ar Grieķijas klubu Pireju "Olympiacos" 203 centimetrus garais lietuviešu uzbrucējs izcīnīja ULEB Eirolīgas vicečempiona titulu un kļuva par turnīra rezultatīvāko spēlētāju.

Žurnālistu aptaujā Kleiza ieguva 44,7% balsu. Pēc viņa seko tenisists Ričards Beraņķis ar 15,8% un smagatlēts Aurims Didžbalis ar 13,2% balsu.

Gada komandas titulu ar 92,1% balsu ieguva Lietuvas vīriešu izlase basketbolā, bet tās galvenais treneris Ķēstutis Kemzūra, kurš pirms tam vadīja Latvijas izlasi, ar 86,8% balsu atzīts par gada labāko treneri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!