Foto: Publicitātes foto

Par šā gada Latvijas čempioni iejādē pieaugušo konkurencē aizvadītajā nedēļas nogalē kļuva Airisa Penele ar zirgu Licenciado JF no Jaunmārupes zemnieku saimniecības "Lielceri", informē Latvijas Jātnieku federācija (LJF).

Latvijas nacionālā čempiona titulu pieaugušajiem izcīnīja pēc kopvērtējuma rezultātiem Lielajā balvā un "Grand Prix" brīvas izvēles programmā mūzikas pavadījumā. Abās dienās sasniedzot labākos rezultātus un summā gūstot 137,308%, uzvaru izcīnīja Airisa Penele ar Jekaterinai Meļņikai piederošo zirgu Licenciado JF (z/s "Lielcerii").

Otrajā vietā Terēze Rozenberga ar Kivi (JSK "Mežstrazdiņi", zirga īpašnieks Juris Mežnieks) – 134,344, trešajā vietā Agnese Kukaine ar Londy Light (JSK "Temperaments", zirga īpašniece Agnese Kukaine) – 63,969%.

"Zirgam šī ir pirmā sacensību sezona "Grand Prix" līmenī, tāpēc esmu gandarīta par to, kā darbs līdz šim veicies. Paldies manai trenerītei – meitai Sabīnei. Šosezon vairs nozīmīgi starti nav paredzēti, jo zirga sagatavotību nedrīkst forsēt, – vispirms tas jāpadara spēcīgāks, un tad varam turpināt iejādes elementu pilnveidošanu un palielināt slodzi, startējot sacensībās," saka Latvijas čempione iejādē Airisa Penele.

Latvijas Jātnieku federācijas Iejādes sekcijas vadītāja un sacensību galvenā tiesnese Anita Mangale savukārt uzsvēra spēcīgu speciālistu piesaistīšanu sacensību tiesāšanā. "Pozitīvi ir tas, ka Latvijas čempionātā izdevās nodrošināt to, ka galvenās shēmas – Lielo balvu, Vidējo balvu I un Mazo balvu – tiesāja četri tiesneši: Irina Ludina no Krievijas, Maija Kleinberga, Ginta Vilde un Kristīne Lisovska. Tas sniedz objektīvāku vērtējumu, un sportistiem dod lielāku skaidrību par sava snieguma vērtējumu," viņa norāda. "Šis mums bija lielākais pasākums pēc Baltijas līgas sacensībām tepat Kleistos, un prieks, ka tāpat bija ļoti daudz dalībnieku, cīņas bija spraigas, rezultāti blīvi – un vietu sadalījumu izšķīra pat procentu simtdaļas. Tāpat jāatzīmē, ka gandrīz visu sportistu vērtējums bija virs 60% un vairāk. Šī sezona ir ļoti blīva, un liek sportistiem īpaši turēties formā. Jāpiebilst, ka junioru konkurencē šoreiz izmantojām sarežģītākas shēmas – augstākas prasības sportistiem, un bija vērojams pieklājīgs sniegums. Vēl šosezon gaidāmas nozīmīgas sacīkstes – Rīgas atklātais čempionāts un Baltijas līgas posms Lietuvā. Tad iestāsies pārejas periods, un sāksim gatavoties ziemas sezonai."

2018. gada Latvijas nacionālais čempionāts iejādē:

Pieaugušie
1. Airisa Penele ar Licenciado JF (z/s "Lielceri") 137,308%
2. Terēze Rozenberga ar Kivi (JSK "Mežstrazdiņi") 134,344
3. Agnese Kukaine ar Londy Light (JSK "Temperaments") 63,969%

Jaunie jātnieki (līdz 21 g. v.)
1. Laura Ivanova ar Radamiru (SK "Amber") 134,467%
2. Elza Alma Graumane ar Leipo (z/s "Lielceri") 126,664%

Juniori (līdz 18 g. v.)
1. Sintija Elizabete Apsīte ar De Lordo (SK "Reiteri") 140,492%
2. Aleksandra Sīle ar Lauren (Rīgas JSK) 139,971%
3. Ilva Lazdiņa ar Flamenco (LSVK "Harmonija") 132,301%

Bērni (2003.-2006. g. dz.)
1. Letīcija Politere ar Laso (LLU) 131,646%
2. Dominika Lela ar Hiltonu (Rīgas JSK) 131,606%
3. Elīna Rubene ar Campio Mar (z/s "Tīraines staļļi") 127,718%

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!