Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Trešajā, pēdējā posmā Latvijas čempionātā regbijā-7, kas risinājās svētdien Valmierā, uzvaru cīņā par Vidzemes Olimpiskā centra balvu izcīnīja "Autowelt/Livonia", bet par čempioniem kopvērtējumā kļuva "LDE/Miesnieki".

Abu principiālo sāncenšu "šķēpi" krustojās finālā. Pa ceļam uz to "LDE/Miesnieki" grupu turnīrā A grupā ar 45:0 uzvarēja Misas vienību, bet ar 22:0 Valmieras "Fēniksu". Savukārt pusfinālā cīņā par pirmo vietu "LDE/Miesnieki" pieveica savus kluba biedrus "Ķekava/Miesnieki" ar 36:0.

Tikmēr "Autowelt/Livonia" C grupā ar 23:0 pieveica RSU, bet ar 26:0 LLU/TELMS vienību. Toties pusfinālā sīvā cīņā papildlaikā ar 12:7 uzvarēja "Baldone/LSPA" regbistus.

Tādējādi pirmoreiz šajā sezonā finālā satikās "LDE/Miesnieki" un "Autowelt/Livonia". Arī šī spēle bija raksturīga ar rezultatīviem un dramatiskiem pavērsieniem. Rezultātu atklāja "Autowelt/Livonia" spēlētājs Artis Jurkovskis, bet pēc brīža viņa komandas biedrs Aleksejs Kuzņecovs pārsvaru dubultoja – 10:0. Tad aktivizējās "Miesnieku" regbisti. Ar diviem Andra Andersona piezemējumiem tika panākts neizšķirts 10:10, taču pēc Valtera Raņķa precīzi izpildītā realizācijas sitiena rezultāts kļuva 12:10 "LDE/Miesnieku" labā. Pirmo puslaiku noslēdza Leno Bramaņa piezemējums, kas ļāva "Miesniekiem" nostiprināt vadību 17:10.

Mača otrajā daļā "LDE/Miesnieku" pārsvars saglabājās ilgu laiku, taču tad sekoja Kristapa Bērziņa izrāviens, ko noslēdza piezemējums un precīzs realizācijas sitiens, atjaunojot neizšķirtu 17:17. Ar šādu rezultātu noslēdzās finālmača pamatlaiks, un, lai noteiktu uzvarētāju, tika uzsākts papildlaiks līdz pirmajiem gūtajiem punktiem. Šeit atkal sekmīgāki bija "Autowelt/Livonia" regbisti, kuru labā izšķirīgo piezemējumu guva Kristaps Bērziņš.

"Autowelt/Livonia" galvenais treneris Vilmārs Sokolovs:

– Mūsu komandai abas pēdējās spēles bija ļoti saspringtas un sarežģītas. Neraugoties uz to, spēlētāji izturēja spriedzi un izcīnīja uzvaras. Finālā abām komandām bija izredzes izcīnīt uzvaru. Uzskatu, ka mums paveicās vairāk, bet sāncenšiem nedaudz nepaveicās.

Cīņā par trešo vietu "Baldone/LSPA" regbisti ar 12:5 pieveica "Ķekava/Miesnieki" vienību. Savukārt cīņā par piekto vietu jeb šķīvi laukuma saimnieki Valmieras "Fēnikss" ar 14:0 uzvarēja LLU/TELMS komandu. Toties cīņā par biķeri jeb devīto vietu RSU ar 10:7 pārspēja "Misas" vienību.

Galīgais vietu sadalījums Latvijas čempionāta trešajā posmā cīņā par Valmieras Olimpiskā centra kausu: 1. "Autowelt/Livonia", 2. "LDE/Miesnieki", 3. "Baldone/LSPA", 4. "Ķekava/Miesnieki", 5. Valmieras "Fēnikss", 6. LLU/Telms, 7. RT, 8. "Kurši/Livonia", 9. RSU, 10. "Misa", 11. "LSPA/Baldone", 12. "Sigulda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!