Foto: F64
Trešdien Latvijas Paralimpiskās komitejas (LPK) Ģenerālajā asamblejā prezidentes amatā pārvēlēta Daiga Dadzīte, portālu "Delfi" informē organizācija.

Komiteja akcentē - pēdējās četrgades pārskatā secināts, ka LPK darbība ir bijusi efektīva. Par to liecina ne tikai Latvijas parasportistu izcīnītās vietas Eiropas un pasaules čempionātos, bet arī iegūtie rezultāti Tokijas vasaras Paralimpiskajās spēlēs un Pekinas ziemas Paralimpiskajās spēlēs.

"Spītējot Covid-19 pandēmijas radītajiem apstākļiem, kā arī kritiski nepietiekamajam budžetam, Paralimpiskā komiteja ir spējusi sekmēt vairākus nozīmīgus mērķus, piemēram, palielināt bērnu un jauniešu skaitu paralimpiskajā arēnā, attīstīt sportu cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem, attīstīt vairākus jaunus sporta veidus, kā arī īstenot vairākus starptautiskus projektus," norāda komiteja.

Ģenerālās asamblejas laikā norisinājās arī LPK prezidenta, viceprezidenta un ģenerālsekretāra vēlēšanas. Uz ceturto prezidēšanas termiņu vienbalsīgi pārvēlēta Dadzīte. Par ģenerālsekretāri ievēlēta Liene Apine, savukārt viceprezidenta funkcijas turpinās pildīt godalgotais paralimpietis Aigars Apinis.

"Vēlos pateikties visiem Latvijas Paralimpiskās komitejas biedriem, kuri izrādījuši man uzticību visu šo četru gadu garumā un tagad vēlēšanās, kā arī veidojuši veiksmīgu sadarbību, lai paralimpiskais sports kļūtu atpazīstams visā Latvijā. Mans mērķis ir turpināt cīnīties par sportistu labklājību, cīnīties par lielāku Latvijas Paralimpiskās komitejas budžetu, veidot ciešāku sadarbību ar Latvijas Olimpisko komiteju un, protams, turpināt pielāgota Paralimpiskā sporta centra attīstību Latvijā," paudusi Dadzīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!