Foto: Publicitātes foto

Pirmdien, 15. augustā Jūrmalas Skrituļslidošanas festivāla ietvaros par Latvijas čempionu skrituļslidošanā kļuva Reinis Znotiņš no komandas "Powerslide – Laimite", portālu "Delfi" informēja pasākuma organizatori.

Sporta distances kopvērtējumā gan Znotiņš ieguva tikai 3. vietu, un viņu apsteidza ārvalstu viesi. Sporta distances uzvarētāja laurus plūca spēcīgie Polijas braucēji Bartocs Čojnackis ("Media Creation - Mapei – BDC"), kurš ieguva 1. vietu, un viņa komandas biedrs Vojčiehs Barans, kurš ierindojās 2. vietu. Visi trīs finišēja 40,5 kilometru distanci ar laiku viena stunda septiņas minūtes un 39 sekundes, un uzvarētāju noteica ar fotofiniša palīdzību.

Lietus nebija šķērslis simtiem skrituļslidošanas profesionāļu un entuziastu, kuri nedēļas nogalē pulcējās ikgadējā Jūrmalas Skritļslidošanas festivālā. "Festivāls aug ar katru gadu, un šogad mums bija prieks redzēt dalībniekus no 11 valstīm. Jūrmalā bija ieradušies spēcīgi Polijas, Igaunijas, Krievijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Ukrainas un citu valstu braucēji, kuriem šīs sacensības jau kļuvušas par daļu no ikgadējā sporta kalendāra – tātad kvalitatēs latiņa ir augsta, un protam to noturēt," uzsver sacensību organizators Kaspars Tupiņš.

Jūrmalas Skrituļslidošanas festivāls ir vienīgās profesionālās šī sporta veida sacensības Latvijā, atzīmē pasākuma organizatori.

"Turkish Airlines" 40,5 km Sporta distancē sieviešu konkurencē 1. vietu ieguva Marina Zujeva no "Rollersport.net" komandas ar laiku 1 stunda 16 minūtes un 48 sekundes. Par dažām sekundēm no viņas atpalika Anna Muzika ("SAM Racing Team Ukraine"), ar laiku viena stunda 16 minūtes un 52 sekundes, bet trešajā vietā ierindojās kaimiņvalsts braucēja Enela Korva no Igaunijas spēcīgās "Uus Maa/AT Sport Estonia" komandas ar finiša laiku viena stunda 16 minūtes un 53 sekundes.

Komandu kopvērtējumā ar četru dalībnieku augstāko rezultātu pirmo vietu izcīnīja Latvijas komanda "Powerslide–Laimīte", kuras četri labākie braucēji bija Reinis Znotiņš, Roberts Pundurs, Lauris Bitenieks un Viktoras Češulis. Otrajā vieta palika kaimiņvalsts Igaunijas komanda "Albe Team/Bont", kuru pārstāvēja Aleks Luiks, Kerts Keskpaiks, Lauris Kūrts un Ego Vīvels. Kaimiņvalsts braucēji ierindojās arī komandu kopvērtējuma trešajā vietā, ko ieņēma "Uus Maa/AT Sport Estonia" komanda ar savu četru labāko braucēju Sebastians Tigreros Paredes, Kuido Koppels, Janus Ritsons un Janus Laugus kopīgo laiku.

Jūrmalas Skrituļslidošanas festivālā dalīnieki startēja četrās distancēs: "Turkish Airlines" 40.5 Sporta distancē, deviņu kilometru Tautas distancē un 4,5 kilometru Ģimenes distancē, kā arī bērni līdz 12 gadu vecumam sacentās LEGO bērnu distancēs (500–1000 metru distancē).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!