Foto: Reuters/Scanpix
Kanādas ūdenspolo izlases spēlētājs Neitans Kotilaks uz diviem gadiem diskvalificēts no valstsvienības par piedalīšanos masveida nekārtībās, ko Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras "Canucks" līdzjutēji sarīkoja pēc neveiksmes aizvadītās sezonas Stenlija kausa izcīņas finālsērijas izšķirošajā, septītajā spēlē.

Lēmumu par 18 gadus vecā Kotilaka diskvalifikāciju pieņēmusi Kanādas Ūdenspolo federācijas disciplinārā komiteja.

Vienā no fotogrāfijām, kas uzņemta masveida nekārtību laikā, labi redzams, kā Kotilaks ievieto atkritumus policijas automašīnas benzīna bākā.

Kotilaks atvainojās par savu rīcību, tomēr Kanādas Ūdenspolo federācija uzskatīja, ka sportists nopietni pārkāpis šīs organizācijas ētikas kodeksu, tāpēc viņš līdz 2013.gadam nedrīkstēs spēlēt Kanādas valstsvienībā.

"Sportists pārstāv savu valsti ne tikai laukumā, bet arī sabiedriskā vietā. Mēs uzskatām, ka Kotilaka rīcība ir nepieņemama un kaitē organizācijas tēlam," teikts Kanādas Ūdenspolo federācijas paziņojumā.
Kā ziņots, aizvadītās sezonas NHL Stenlija kausa izcīņas finālsērijas septītajā spēlē "Canucks" komanda ar rezultātu 0:4 savā laukumā zaudēja Bostonas "Bruins", sērijā līdz četrām uzvarām piedzīvojot neveiksmi ar 3-4.

Pēc zaudējuma saniknotākie "Canucks" līdzjutēji, no kuriem vairums bija manāmā alkohola reibumā, pilsētas centrā dedzināja mašīnas un publiskās atkritumu urnas, ar dažādiem priekšmetiem centās izsist vitrīnu logus, demolēja pilsētas ielās izvietotos televīzijas ekrānus un lēkāja pa apgāztajām automašīnām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!