Foto: floorball.lv
Stalbes "Pārgaujas" florbolisti sestdien "Elvi florbola līgas" bronzas finālā "Arēnā Rīga" dramatiskā spēlē pagarinājumā ar 7:6 (3:1, 1:2, 2:3, 1:0) uzvarēja "Valmieru", pirmo reizi komandas vēsturē tiekot pie Latvijas čempionāta medaļām.

"Pārgauja" bija tuvu neveiksmei, jo pamatlaikā izlīdzinājumu panāca vien piecas sekundes pirms trešā perioda beigām, kad precīzs bija Lauris Ābols, savukārt pagarinājumā minūti pirms tā noslēguma "bronzas vārtus" guva Oskars Balodis.

Abas komandas pirmo reizi iekļuva Latvijas čempionāta četru labāko komandu skaitā, taču "Valmierai" līdz savām pirmajām medaļām pietrūka piecas sekundes.

Cīņa bija ļoti sīva, jo sākumā labāka bija Stalbes komanda, bet turpinājumā noteikumus jau diktēja valmierieši. Pirmajā puslaikā "Pārgauja" pēc diviem Gvido Laugas un viena Ingusa Laiviņa metiena panāca 3:0, taču neilgi pirms pārtraukuma Aigars Belasovs guva arī "Valmieras" pirmos vārtus. Savukārt pēc otrās trešdaļas Stalbes komandai bija vairs minimāls pārsvars 4:3.

Trešo periodu "Valmiera" sāka ļoti apņēmīgi un pēc Inta Vilka, Ričarda Eglīša un Mārtiņa Broka metieniem 49.minūtē bija jau vadībā ar 6:5.

Pamatlaika beigās "Pārgauja" centās atspēlēties, savu panākot piecas sekundes pirms sirēnas, kad izcēlās Ābols, savukārt desmit minūšu pagarinājumā tieši minūti pirms tā beigām izcēlās Balodis, kuram teicamu piespēli atdeva tieši Ābols.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli bija Lauga, bet Ābols maču beidza ar 1+2.

Tikmēr "Valmierai" divus vārtus guva Eglītis, bet Vilks pievienoja vārtus un divas rezultatīvas piespēles.

Valmierieši ceturtdaļfinālā ar 4-3 pārspēja Kocēnu "Rubeni", bet pēc tam ar 2-4 piekāpās "Triobet"/"Ulbroka" florbolistiem. Tikmēr "Pārgauja" vispirms ar 4-3 pieveica titulētu Cēsu "Lekringu", bet pēc tam ar 3-4 zaudēja "Lielvārde"/"FatPipe" vienībai.

"Arēnā Rīga" florbola dienas kulminācija būs plkst.19.45, kad cīņā par zeltu nūjas krustos pērnās sezonas čempione "Lielvārde"/"FatPipe" un šīs sezonas regulārā turnīra spēcīgākā komanda "Triobet"/"Ulbroka". Cīņu par zeltu tiešraidē varēs vērot Latvijas Televīzijas 7.kanālā.

Pērn finālā Lielvārdes florbolisti ar 7:3 pārspēja "Mogo-RTU"/"Rockets" komandu.

Jau ziņots, ka pirms tam sestdien dāmu čempionāta finālā "Rubene" ar 4:2 (1:0, 2:0, 1:2) uzvarēja NDD komandu, ceturto gadu pēc kārtas un desmito reizi komandas vēsturē kļūstot par valsts čempioni.

"Elvi florbola līgas" fināls "Arēnā Rīga" norisināsies otro gadu pēc kārtas. Pērn decembrī šeit tika uzņemts pasaules čempionāts vīriem, kurā Latvijas izlase palika desmitajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!