Foto: Vida Press

Starptautiskās Vingrošanas federācijas (FIG) kongresā nolemts parkūram oficiāli piešķirt sporta disciplīnas statusu, ziņo ārzemju mediji.

Par oficiālu vingrošanas sporta disciplīnu parkūrs kļūs ar 2019. gada 1. janvārī, un pirmo pasaules čempionātu plānots aizvadīt 2020. gadā, raksta "insidethegames.biz".

"2017. gada pavasarī šis inovatīvais, urbānais sporta veids nokļuva FIG paspārnē, kas tajā pašā gadā noorganizēja divus Pasaules kausa pasākumus kā testa sacensības Monpeljē Francijā un Šengdu, Ķīnā, kā arī pirmo parkūra Pasaules kausa seriālu šogad Hirošimā un Monpeljē," teikts FIG paziņojumā.

Pirms FIG kongresa parkūra sabiedrība visā pasaulē gan esot vērsusies pie savu valstu nacionālajām federācijām ar lūgumu nepiešķirt tam oficiāla sporta veida statusu, jo uzskata, ka parkūram nav nekādas līdzības un saistības ar vingrošanas sportu.

"Parkūram un sporta vingrošanai ir atšķirīga vēsture, vērtības un kultūra. FIG nav saņēmuši mandātu no Starptautiskās Parkūra federācijas ("Parkour Earth") un tādējādi tai nav tiesību pārņemt kontroli pār parkūru. Parkūrs nav vingrošana." teikts Jaunzēlandes parkūra federācijas atklātajā vēstulē šīs valsts Vingrošanas federācijai ar lūgumu neatbalstīt FIG balsojumā parkūra uzņemšanu tajā.

FIG savukārt sola šim sporta veidam ievērojamu "autonomiju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!