Saeimas Sporta apakškomisija ir lūgusi Saeimas prezidiju rast iespēju iegādāties 20 sporta tērpus un 20 sporta krekliņus, kas nepieciešami gadījumos, kad Saeima ar savu komandu piedalās dažādos sporta pasākumos.
Saeimas
priekšsēdētājs Jānis Straume atzinīgi novērtēja apakškomisijas iniciatīvu, un, viņaprāt, būtu jauki, ja Saeimas deputāti sporta spēlēs varētu piedalīties vienādos tērpos.

Straumem nav īpašu vēlmju, kādā krāsā vajadzētu būt sporta krekliņiem, tomēr viņam negribētos, lai tie būtu "jēli sarkanā krāsā kā kādas bijušās valsts karogs", un nevajadzētu spekulēt arī ar nacionālā karoga krāsām.

Straume arī norādīja, ka daudzām pašvaldībām ir savi vienādi sporta tērpi un nebūtu slikti, ja tādi būtu arī parlamentāriešiem.

Jau 12.februārī Saeimas deputātu komanda piedalīsies pašvaldību ziemas sporta spēlēs Naukšēnos, kur paredzētas sacensības šahā, dambretē, novusā, šautriņu mešanā, basketbola soda metienu izpildē, zemledus makšķerēšanā un braukšanā ar kamaniņām no kalna.

Deputātes Pēteris Tabūns stāstīja, ka pērn līdzīgās sporta spēlēs Rēzeknē ir piedalījušies tikai daži deputāti, taču Saeimas priekšsēdētāja Jāņa Straumes vadībā. Šogad paredzēts, ka deputātu komanda būs lielāka. Tabūns uzsvēra, ka šādas sporta spēles ir ļoti laba iespēja deputātiem tikties ar dažādiem pašvaldību darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!