Foto: AFP/Scanpix/LETA
Divkārtējais pasaules čempions un pasaules badmintona reitinga līderis Kento Momota no Japānas pirmdien cietis autokatastrofā, kurā bojā gāja automašīnas šoferis, informēja Latvijas Badmintona federācija.

Kento Momota kopā ar savu treneri un fizioterapeitu tika vests no viesnīcas Kualalumpurā uz lidostu, lai dotos mājup pēc piedalīšanās "Perodua Malaysia Masters 2020" turnīrā, kurā Momota uzvarēja.

Pēc autokatastrofas Momota tika hospitalizēts. Viņa stāvoklis esot stabils. Viņam konstatētas vairākas brūces uz sejas, kā arī deguna kaula lūzums.

Malaizijas sporta un jaunatnes lietu ministrs Sjeds Spleks apmeklēja slimnīcu un īpaši sasauktā preses brīfingā paziņoja ka visi cietušie ir stabilā stāvoklī, piebilstot, ka viņi saņems vislabāko ārstēšanu un tiks rūpīgi uzraudzīti.

"Pasaules badmintona federācija vēlas pateikties Malaizijas Badmintona asociācijai un visiem vietējiem ārkārtas dienestiem par to ātru rīcību. Cietušo labklājība ir mūsu galvenā problēma, un es varu nodrošināt, ka šobrīd tiek darīts viss, lai viņus atbalstītu," paziņojis Pasaules Badmintona federācijas ģenerālsekretārs Tomass Lunds.

Momota bija izlikts ar pirmo numuru "Daihatsu Indonesia Masters 2020" sacensībās, kas paredzētas šonedēļ, taču Japānas badmintona federācija viņu jau atsaukusi no dalības šajā turnīrā.

"Novēlam Kento Momotam drīzu izveseļošanos, cerot, ka viņš varēs piedalīties pašu mājās notiekošajās olimpiskajās spēlēs šovasar," teikts Latvijas Badmintona federācijas paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!