Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pasaules boksa supersērijas (WBSS) fināls 2018. gada maijā notiks Saūda Arābijas pilsētā Džidā, atsaucoties uz turnīra organizatoriem, vēsta portāls "worldboxingnews.net".

Kā zināms, WBSS turnīrā par Muhameda Ali vārdā nosaukto titulu cīnās arī latvietis Mairis Briedis, kurš smagās svara kategorijas ceturtdaļfinālā pēc punktiem pārspēja kubieti Maiku Peresu. Brieža pusfināla pretinieks būs ukrainis Oleksandrs Usiks, viņš pirmajā kārtā pārspēja Vācijas pārstāvi Marko Huku. Tāpat pusfinālā iekļuvis Juniers Dortikosa no Kubas, kurš uzvarēja krievu Dmitriju Kudrjašovu, bet viņa pretinieks būs Murata Gasijeva no Krievijas un poļa Kšištofa Vlodarčika dueļa uzvarētājs.

Vēl nav zināms, kur notiks pusfināla cīņas, taču organizatori parūpējušies par to, lai fināls risinātos boksam diezgan neierastā vietā – Saūda Arābijā.

Viens no WBSS idejas autoriem Kalle Zauerlands skaidroja, ka fināla notikšana Džidā ir ļoti sasaistāma ar Muhameda Ali karjeru. Viņš savas karjeras spožākās cīņas aizvadīja Filipīnu pilsētā Manilā un Zairas (tagad – Kongo) pilsētā Kinsašā, un šīs abas cīņas vietas neasociējas ar boksu.

Pagaidām izskanējusi informācija, ka Brieža cīņa pret Usiku varētu notikt ASV, Ukrainā un, iespējams, Latvijā, tomēr oktobra beigās varētu tikt paziņota cīņas norises vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!