Foto: Publicitātes foto
Uz Peru galvaspilsētu Limu, kurā no 16.-21. augustam norisināsies pasaules junioru čempionāts peldēšanā, ir devušies divi labākie junioru vecuma Latvijas peldētāji – Uvis Kalniņš un Gabriela Ņikitina, kuri šajā čempionātā Latvijas valsti pārstāvēs septiņās distancēs, informē Latvijas Peldēšanas federācija.

Pirmie starti Latvijas peldētājiem ir paredzēti trešdien, 17.augustā, kad Gabriela Ņikitina startēs 100m brīvā stila distancē, savukārt Uvis Kalniņš mērosies spēkiem ar konkurentiem 200 m brīvajā stilā. Šajā kategorijā Kalniņš ir pieteikts ar savu labāko rezultātu – viena minūte un 51,03 sekundes, kas ir arī septītais ātrākais čempionātā pieteiktais laiks šajā distancē un ļauj cerēt sportistam kvalificēties vismaz pusfinālam.

Turpmākajās čempionātā dienās Ņikitina startēs 50 m tauriņstilā , kur sportistes uzrādītais rezultāts šajā sezonā nodrošina labas izredzes iekļūt sacensību nākamajā kārtā jeb pusfinālā, 50 m uz muguras, kā arī ar sešpadsmito labāko rezultātu pieteikto dalībnieču vidū - 50m brīvajā stilā.

Savukārt Uvis Kalniņš 18. augustā startēs 50 m brīvajā stilā, bet pēc divu dienu atpūtas Eiropas junioru čempionāta bronzas medaļas ieguvējs uzsāks cīņu par medaļām ar pasaules labākajiem jaunajiem peldētājiem 100 m distancē brīvajā stilā. Sacensību pieteikuma protokolā Kalniņš šajā distancē ir pieteikts ar trešo spēcīgāko rezultātu – 50,18 sekundes (sasniegts 8.jūlijā Belgradā). Spēcīgāki starta rezultāti ir tikai Eiropas junioru čempionāta sudraba medaļas ieguvējam Arsēnijam Kuharajevam (49,83 sek.) un Austrālijas peldētājam Kameronam Makevojam (49,7 sek.), kurš šosezon ir spējis labot Aienam Torpam 12 gadus piederošo Austrālijas junioru rekordu šajā distancē. Eiropas junioru čempionāta zelta medaļas ieguvējs Velimirs Stepanovičs šajā čempionātā nepiedalīsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!