Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pasaules kausa finālturnīrs regbijā vīriešiem 2031.gadā pirmo reizi notiks ASV, ceturtdien paziņoja Pasaules Regbija savienība ("World Rugby").

"World Rugby" arī paziņojusi par citiem gaidāmajiem vīriešu un sieviešu turnīriem. 2027.gada vīriešu regbija finālturnīrs notiks Austrālijā, tikmēr sieviešu regbija valstsvienības 2025.gadā dosies uz Angliju, 2029.gadā uz Austrāliju, savukārt 2033.gadā uz ASV.

Vedot Pasaules kausu uz Ziemeļameriku, savienības amatpersonas cer attīstīt sporta veidu netradicionālā regbija valstī.

"Šodien mēs esam apstiprinājuši trīs izcilas pasaules regbija kausa rīkotājvalstis - Angliju, Austrāliju un ASV -, kuras sniegs drošību veiksmīga finālturnīra sarīkošanai, kā arī iespējas paātrināt regbija izaugsmi un ietekmi visā pasaulē," sacīja "World Rugby" priekšsēdētājs Bils Bomonts.

"Ceram uz veiksmīgu sadarbību ar "World Rugby" turpmākajos gados, lai nodrošinātu, ka mūsu gatavošanās šiem turnīriem paātrinās sporta izaugsmi ne tikai ASV, bet visā pasaulē," piebilda ASV regbija savienības izpilddirektors Ross Jangs.

No 8.oktobra līdz 12.novembrim sieviešu Pasaules kausa finālturnīrs regbijā iecerēts Jaunzēlandē, savukārt 2023.gadā vīriešu finālturnīrs plānots Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!