Svētdien, 30.augustā Jelgavā tiks noskaidroti uzvarētāji Pasaules reitinga badmintona turnīrā "Yonex Latvia International."

Portāls "Delfi" sadarbībā ar Latvijas Badmintona federāciju piedāvā izšķirošo spēļu video tiešraidi.


Finālos ir iekļuvuši tikai Igaunijas un Itālijas badmintona spēlētāji, savukārt visi trīs Latvijas un divi Lietuvas dalībnieki savos pusfinālos piedzīvoja zaudējumus.

Jelgavā tiks noskaidroti uzvarētāji visās piecās badmintona olimpiskajās disciplīnās, tai skaitā vīriešu un sieviešu vienspēlēs, vīriešu un sieviešu dubultspēlēs, kā arī jauktajās dubultspēlēs. Jaukto dubultspēļu finālā savā starpā tiksies divi igaunijas pāri – Oskar Mannik & Ramona ÜprusS vs Mihkel Laanes & Helina Ruutel. Sieviešu vienspēlēs itāliete Yasmine Hamza spēlēs pret Igaunijas jauno talaltu Catlyn Kruus. Vīriešu vienspēles tikai igauņi – Mihkel Laanes vs Hans-Kristjan Pilve. Sieviešu dubultspēlēs Igaunijas pāris Kati-Kreet Marran & Helina Ruutel centīsies arī otro gadu pēc kārtas uzvarēt Jelgavas turnīrā, šoreiz fināls pret Itālijas pāri Katharina Fink & Yasmine Hamza. Turnīrs noslēgsies ar vīriešu dubultspēli starp diviem Igaunijas pāriem – Mikk Jarveoja & Mihkel Laanes un Karl Kert & Mihkel Talts.

Pasaules reitinga badmintona turnīrā “Yonex Latvia International 2020” sākotnēji pieteicās 118 spēlētāji no 19 valstīm, taču iknedēļas publicētas izmaiņas Covid-19 skarto valstu sarakstā ir ietekmējušas arī badmintona turnīrā pārstāvēto valstu sarakstu. Sākotnēji bija spiesti atteikties spēlētāji no Polijas, Zviedrijas, Ukrainas, Šveices, pēcāk atteicās arī Somijas, Anglijas un Ungārijas badmintona spēlētājiem, bet pēdējās nedēļas laikā bija spiesti atteikties arī spēlētāji no Beļģijas, Nīderlandes, Īrijas, Skotijas, Slovākijas, Kipras un Maltas. Turnīram sākoties, valstu saraksts bija sarucis līdz piecām – Latvija, Igaunija, Lietuva, Vācija un Itālija.

“Šogad mēs nevaram lepoties ar masveidību, nevaram lepoties ar Eiropas vadošo spēlētāju piedalīšanos, taču, šogad šis mūsu turnīrs ir īpaši nozīmīgs pasaules mērogā, tik nozīmīgs, kāds iespējams nekad vairs nebūs. Mēs esam pirmie pēc Covid. Mūsu uzdevums ir atgriez ticību un motivāciju spēlētājiem, treneriem, tiesnešiem, kā arī atjaunot interesi par badmintonu sponsoriem, faniem un medijiem,” stāsta Latvijas Badmintona federācijas ģenerālsekretārs un Pasaules reitinga badmintona turnīra “Yonex Latvia International 2020” direktors Kristians Rozenvalds.

Šobrīd jau atcelti daudzi Pasaules reitinga badmintona turnīri arī septembrī, izņemot 20.septembrī vienlaicīgi ieplānotos “International Mexicano” un “Benin International”, bet nedēļu vēlāk vienlaicīgi ieplānoti trīs turnīri – “Victor Croatian International”, “Iberdrola Spanish International” un “Guatemala International”. “Latvijā augustā beigās notiekošais pirmais turnīrs pēc Covid, ir ļoti nozīmīgs signāls turnīru rīkotājiem visā pasaulē, iedrošinot viņus neatcelt ieplānotos turnīrus, taču piemērojot tos jaunajiem un specifiskajiem apstākļiem,” aicina Kristians Rozenvalds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!