Foto: F64
Šajā nedēļas nogalē Tallinā notiks Eiropas lielākās BMX un skeitborda sacensības "Simpel Session", kurās piedalīsies ap 200 profesionālu sportistu no 30 valstīm, tai skaitā arī Latvijas.

"Simpel Session" pirmoreiz ir kvalificēts kā Pasaules kausa akceptēts pasākums, atklājot Skeitborda Pasaules tūri 2011, kas "Simpel Session" rezultātus pielīdzina Āzijas X-Games un Eiropas "Mystic Cup" vērtējumiem WCS punktu sērijā.

Šogad "Simpel Session" piedalīsies daži no slavenākajiem skeitbordistiem, tai skaitā trīskārtējs "X-games" zelta medaļas ieguvējs, 21 gadu vecais "Red Bull" profesionālais skeitbordists un pusaudžu elks no ASV Raiens Šeklers. Viņa dalība "Simpel Session" ir gaidīta gadiem, un, iespējams, šī ir viena no retajām iespējām redzēt viņu sacensībās Eiropā.

Latviju Tallinā pārstāvēs 21 gadu vecais "Red Bull" komandas skeitbordists no Ventspils Madars Apse, kā arī četri labākie Latvijas skeiteri no vietējām "Monsterparka" sacensībām, kas notika 25. janvārī - Ričards Dunkuls, Raitis Helmanis, Maksims Feofilovs un Kārlis Bogustovs.

2010. gada augustā kvalificējušies "Simpel Session Stadi" vasaras sacensībās Helsinkos, Latvijas BMX riteņbraucēji Oskars Zajarskis un Jānis Melnis Tallinā sacentīsies "Simpel Session 11" augstākajā līgā, tāpat arī Viktors Kronbergs un Eduards Zunda, kas ir uzrādījuši labus rezultātus vairākos iepriekšējos "Simpel Session" vasaras un galvenajos pasākumos.

Festivāls ilgs divas dienas, ar kvalifikāciju sestdien un finālu svētdien. "Simpel Session 11" ietilpst Eiropas kultūras galvaspilsētas Tallina 2011 programmā.

Sākot 2000. gadā kā vietēja mēroga sacensības Tartu, Simpel Session ir kļuvis par vienām no lielākajām un labākajām BMX riteņbraukšanas un skeitborda sacīkstēm pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!