Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Šī gada sākumā darbu pazaudējušais krievu pilots Ņikita Mazepins iesūdzējis tiesā Pirmās formulas (F-1) komandu "Haas" par viņam neizmaksāto atalgojumu. Sportists tika atlaists neilgi pēc viņa dzimtenes Krievijas nepamatotā iebrukuma Ukrainā.

Mazepins "Haas" komandā aizvadīja visu iepriekšējo sezonu un gatavojās sākt arī šo, turklāt viņš piedalījās pimssezonas testos. Tiesa, pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā "Haas" pārtrauca līgumu ne tikai ar braucēju, bet arī ar viņa tēvam Dmitrijam piederošo uzņēmumu "Uralkali", kas bija komandas titulsponsors.

Sarunā ar krievu mediju RBC, Ņikita Mazepins norādīja, ka iesūdzējis "Haas" par viņam neizmaksāto atalgojumu, kas sportistam pienākas par šo gadu. Krievs norādījis, ka šī tiesvedība ir personīgi starp viņu un komandu, un tai nav saistības ar "Uralkali".

"Kad līgums tika lauzts, "Haas" man bija parādā par 2022. gadu. Šī nauda joprojām nav samaksāta," akcentēja Mazepins. "Nav izpildītas līgumā noteiktās saistības."

"Jāsaprot, ka mums bija divi dažādi līgumi. Kontrakta laušanai ar titulsonsoru nebija tiešas ietekmes manai nākotnei komandā," sprieda krievu pilots. "Man pienākošos naudu tā arī neesmu redzējis, tāpēc dodos uz tiesu."

Pēc Krievijas invāzijas Ukrainā tika atcelts arī šogad Sočos paredzētais F-1 posms, turklāt šis sacensību seriāls tuvākajā laikā šajā valstī neatgriezīsies.

"Haas" pagājušajā sezonā bija pārliecinoši vājākā komanda F-1 čempionātā, tās pilotiem Mazepinam un Mikam Šūmaheram negūstot ne punkta. Pēc līguma pārtraukšanas Mazepina vietu vienībā šogad ieņem pieredzējušais dānis Kevins Magnusens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!