Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Sesto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē par Nacionālās amerikāņu futbola līgas (NFL) čempioniem ir kļuvuši “New England Patriots” vienība, kuri aizvadītajā naktī mazrezultatīvā spēlē ar 13:3 pārspēja “Los Angeles Rams”.

Par "Super Bowl" dēvētā NFL sezonas kulminācija zem šī nosaukuma norisinājās jau 53. reizi. Šoreiz finālmačs starp "Patriots" un "Rams" tika aizvadīts Atlantā, Džordžijas štatā.

Pirmais spēles puslaiks bija izteikti balstīts uz aizsardzību. Dodoties puslaika pārtraukumā, Jaunanglijas klubs atradās vadībā ar nieka 3:0. Tieši spēles pēdējā ceturtdaļā “Patriots” spēja veikt izšķirīgo atrāvienu, gūstot desmit bezatbildes punktus.

“Patriots” savu pirmo “Super Bowl” bija izcīnījuši precīzi pirms 17 gadiem, 2002. gada 3. februārī jeb 2001. gada sezonas finālā. Tam bija sekojuši triumfi 2003., 2004., 2014. un 2016. gada sezonās. Visas no šīm uzvarām ir kaldinājuši komandas treneris Bils Beličeks un tās saspēles vadītājs Toms Breidijs.

Breidijs pēc šī triumfa ir kļuvis par vienīgo amerikāņu futbolistu, kurš ir izcīnījis sešus čempionu titulus. Tikmēr Beličeks ir trešais galvenais treneris, kurš sasniedzis šādu godu (pirmie divi ir Džordžs Halass un Kērlijs Lambo).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!