Foto: Publicitātes foto
Latvijas izlases sportists Artūrs Pauliņš svētdien Šveicē Eiropas čempionātā orientēšanās sportā izcīnīja 38. vietu sprinta sacensībās, portālu "Delfi" informē Latvijas Orientēšanās federācija.

Eiropas čempionāts orientēšanās sportā notiek reizi divos gados. Tičīno kantona Mendrisio pilsētā jau pēc kvalifikācijas sacensībām no rīta tapa skaidrs, ka pēcpusdienā finālā Latvijas izlasi pārstāvēs vienīgi Artūrs Pauliņš un Andris Jubelis.

Izšķirošajā distancē Latvijas pārstāvjiem neizdevās parādīt savu labāko sniegumu, pieļaujot orientēšanās kļūdas un cīņās par medaļām neiesaistoties.

Par čempioniem vīriešu konkurencē kļuva Šveices sportisti Matiass Kiburcs un Daniels Hubmans, kuri uzrādīja vienādu laiku 14:44, bet Pauliņš 4,1km garajā distancē atpalika par vienu minūti un 50 sekundēm, ierindojoties 38. vietā, savukārt Andris Jubelis distancē pavadīja trīs minūtes un četras sekundes ilgāk nekā līderi, finišējot 54. vietā.

Sieviešu konkurencē par Eiropas čempioni kļuva zviedriete Tuve Aleksandersone.

Kvalifikācijas barjeru pārvarēt neizdevās pārējiem Latvijas izlases pārstāvjiem Sandrai Grosbergai, Ingai Dambei, Iritai Puķītei, Elīnai Kārkliņai, Uldim Upītim, Endijam Titomeram, Andrim Kivleniekam un Dāvim Dišleram.

Eiropas čempionāta sacensību programma turpināsies otrdien ar vidējās distances kvalifikāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!