Noslēgusies Nacionalās Hokeja līgas regulārā sezona. Klāt ir laiks, kad 16 pasaules spēcīgākie klubi ar lielākām vai mazākām cerībām raugās Stenlija kausa virzienā. Tikmēr dažu šīs sezonas balvu ieguvēji jau ir zināmi, bet lielākais neveiksminieks šajā jomā ir čehu superzvaigzne Jaromirs Jagrs.
Visvairāk punktus šajā sezonā sapelnījis un Ārta Rosa balvu ieguvis Džo Torntons (San Jose), kura kontā 125 punkti (29+96). Otrajā vietā šajā sacensībā palicis Jaromirs Jagrs (NY Rangers) ar 123 punktiem (54+69), trešais Aleksandrs Ovečkins (Washington) - 106 (52+54).

Veiksmīgākais vārtu guvējs jeb "snaiperis" - šīs sezonas Morisa "Raķetes" Rišāra balvas ieguvējs ir Džonatans Čīčo (San Jose) ar 56 gūtiem vārtiem. Otrais arī šajā sacensībā ir palicis Jaromirs Jagrs ar 54 gūtajiem vārtiem, aiz sevis atstājot Aleksandru Ovečkinu un Iļju Kovaļčuku (Atlanta), kas abi šosezon guvuši 52 vārtus.

Labāko piespēļu devēju jeb "asistentu" vidū šosezon minams Džo Torntona vārds, kas ar 96 rezultatīvām piespēlēm ierindojies topa augšgalā. Viņam seko Džeisons Speka (Ottawa) ar 71 piespēli. Trešo vietu dala jau vairākkārt pieminētais Jaromirs Jagrs un Marks Savārs (Atlanta) ar 69 rezultatīvām piespēlēm savā kontā.

Labākais sezonas lietderības koeficents (+ 35) izrādījies Veidam Redenam no Ottavas. Otrajā vietā ar + 35 palicis Mihals Rozsivals (NY Rangers).

Arī komandu vārtsargi neiztika bez apbalvojumiem. Tā, piemēram, Viljama M.Dženingsa balva par vidēji spēlē vismazāk ielaistajām ripām pienācās Mika Kiprusovam no Kalgarī ar vidēji 2,07 vārtiem spēlē. Otrajā vietā ar koeficientu 2,09 palicis Dominiks Hašeks, savukārt Detroitas Mannī Legasī ar koeficientu 2.19 palicis trešais.

Savukārt Rožē Krosjē balvu kā vārtsargs ar vislabāko necaursitamības koeficentu nopelnījis Kristobals Uē no Monreālas - 92.9 procenti. Dominiks Hašeks ar 92.5 procentiem atrodams otrajā vietā, savukārt Mika Kiprusofs ar 92.3 procentiem - trešajā.

Visvairāk uzvaras savas komandas sastāvā piedzīvojis Martins Brodērs - 43, Mika Kiprusofs - 42, bet Mārtijs Turko (Dallas) - 41. Mika Kiprusofs aizvadījis arī visvairāk tā sauktās "sausās" spēles - 10, Mannijs Legasī un Kristobals Uē ar septiņām bezvārtu uzvarām ierindojušies otrajā un trešajā vietā.

Savukārt Prezidenta kauss par uzvaru regulārajā čempionātā, protams, pienākas "Detroit Red Wings".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!