Foto: Shutterstock

Pēc cīņas boksa ringā miris Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) bokseris Simiso Butelezi, trešdien apstiprināja DĀR boksa federācija (BSA).

24 gadus vecais Butelezi svētdien desmit raundu cīņā par Āfrikas čempiona jostu Pasaules Boksa federācijas (WBF) versijā vieglajā svarā tikās ar savu tautieti Sifesilu Mntungvu. Tiesnesis cīņu apturēja pēdējā raundā, kad Butelezi pagrieza muguru savam pretiniekam un sāka izpildīt sitienus pa gaisu tukšā ringa stūrī.

Bokseris tika nogādāts slimnīcā, kur viņam konstatēts asinsizplūdums smadzenēs. Butelezi tika ievietots mākslīgajā komā, tomēr otrdienas vakarā miris.

BSA paziņoja, ka tiks veikta neatkarīga medicīniskā pārbaude par notikušo traģēdiju. Sportists cīņas laikā necieta no īpaši daudz pretinieka sitieniem, kas klātesošajiem radījis jautājumus par cēloni viņa nāvei.

Savukārt Butelezi treneris Beki Mngomezulu paziņojis, ka sportists pirms cīņas bijis pilnībā vesels.

"Treniņos un pirms cīņas nekas nelabvēlīgs saistībā ar viņa veselību nenotika," medijam "news24.com" izteicās Mngomezulu. "Pirms nelaimes gadījuma viņš bija vadībā pēc punktiem. Patiesību sakot, es nevaru īsti izskaidrot, kas notika."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!