Foto: AP/Scanpix

Pēc tam, kad "Islāma valsts" (IS) kaujinieki nogalināja divus japāņu ķīlniekus un piedraudēja izrēķināties ar citiem šīs valsts pilsoņiem, Japānas sportistiem ieteikts ārzemēs izvairīties no izlases formu valkāšanas ikdienā, raksta vietējie mediji.

Kā zināms, janvāra beigās IS kaujinieki nogalināja divus Japānas pilsoņus, to tieši saistot ar palīdzību, ko Japāna gatavojās sniegt valstīm, kas cietušas no IS darbībām. Internetā izvietotajā video uzsaukumā IS kaujinieks paziņoja, ka no šā brīža viņi sāk "japāņu medības", "lai kur viņi atrastos".

Šobrīd starptautiski starti ārzemēs paredzēti četrām Japānas džudo izlasēm - divas vīriešu komandas atrodas Itālijā un Vācijā, bet sieviešu izlases - Austrālijā un Vācijā. Izdevums "Sports Hochi" ziņo, ka sportistiem ir aizliegts iziet uz ielas individuāli, kā arī izvairīties no apģērba ar nacionālo simboliku, uzvelkot to tikai sporta hallēs.

Japānas džudo izlases galvenais treneris, olimpiskais čempions Kosei Inoe tāpat norādījis, ka izteiktie draudi varētu ietekmēt arī lēmumu par Japānas izlases dalību starptautiskos turnīros Kuveitā un Marokā šā gada maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!