Foto: AFP/Scanpix
Pēc tam, kad dopinga pārkāpumu dēļ diskvalificēti visi četri Kazahstānas olimpiskie čempioni, Krievijas svarcēlāji var iegūt trīs 2012.gada Londonas olimpisko spēļu zelta medaļas, ziņo portāls "insidethegames.biz".

Aizliegtie preparāti atklāti atkārtotajās kazahu sportistu analīzēs, kas nozīmē, ka viņiem būs jāšķiras no olimpiskajām medaļām.

Pieķerto vidū ir pazīstamākais Kazahstānas smagatlēts Iļja Ilļjins, kurš izcīnīja zelta medaļu svara kategorijā gan 2008. gada Pekinas, gan 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs. Viņa analīzēs atklāti anaboliskie steroīdi.

Vēl pozitīvas dopinga analīzes bijušas Kazahstānas olimpiskajām čempionēm Zulfijai Činšanlo (svara kategorija līdz 53 kg), Maijai Manezai (63 kg) un Svetlanai Pobedovai (75 kg). Viņu analīzēs atrasts anaboliskais steroīds stanozolols un Šinišalo arī oksandrolons.

Atkārtotajās analīzēs aizliegtie preparāti atklāti vēl vairāku svarcēlāju analīzēs – iekrituši Krievijas olimpiskais vicečempions Apti Aukadovs (85 kg) un divas bronzas medaļas ieguvējas, ukrainiete Jūlija Kaļina (58 kg) un baltkrieviete Marina Šermankova (69 kg). Tiek ziņots, ka vēl divi baltkrievu svarcēlāji ir lietojuši dopingu, kā arī pašreizējā pasaules čempione, azerbaidžāniete Bojanka Kostova.

Pēc kazahu sportistu diskvalifikācijas zelta medaļas iegūs Krievijas sportisti, kuri palika otrajā vietā, attiecīgi Aleksandrs Ivanovs, Svetlana Carukajeva un Natālija Zabolotnaja, bet svara kategorijā līdz 53 kg sievietēm zeltu saņems taivāniete Hsu Šu-čina.

Kā ziņojām, atkārtotās Pekinas un Londonas olimpisko spēļu dopinga analīžu pārbaudēs "iekrituši" pieci olimpiskie čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!