"Ceresit" vīriešu komandu kauss, kurš sākotnēji bija ieplānots 21.martā un nevarēja notikt Ārkārtas situācijas ierobežojumu dēļ, ir pārcelts uz svētdienu, 28.jūniju. Norises vieta paliek nemainīga - Jaunolaines sporta nams. Netiek mainīts arī turnīra nolikums, taču mainās pieteikšanās termiņš un norises laiks, informē Latvijas Badmintona federācija.

28.jūnijā "Ceresit" vīriešu komandu kauss notiks Jaunolaines sporta nama 4 badmintona laukumos no plkst. 12:00. Vīriešu komandu pieteikums (bez spēlētājiem) ir jānosūta līdz 22.jūnija plkst. 21:00. Pieteikuma precizējums ar ar spēlētāju sarakstu ir jānosūta līdz 26.jūnija plkst. 16:00. Spēļu tabulas ar spēļu laikiem tiks publicētas TournamentSoftware.com piektdien, 26.jūnijā līdz plkst. 21:00.

"Ceresit" vīriešu komandu kauss notiks Badminton 100 formātā, katrai komandai ar katru spēlējot līdz 100 punktiem. Sākumā viena pēc otras būs trīs vienspēlēs, līdz uzvarošā komanda iegūst attiecīgi 20, 40 un 60 punktus, bet pēc tam sekos divas dubultspēlēs, pirmā līdz uzvarošās komandas 80.punktam, bet otrā būs noslēdzošā līdz uzvarošas komandas 100.punktam.

"Badminton 100 formāts ir ļoti piemērots šādām līgas spēlēm, jo vienas spēlēs garums nepārsniedz vienu stundu. Turklāt šis formāts ir viegli saprotams līdzjutējiem, kā arī ļoti motivējošs ikvienam komandas spēlētājam, jo katrs izcīnītais vai zaudētais punkts var ietekmēt spēles galarezultātu," skaidro Latvijas Badmintona federācijas ģenerālsekretārs un Kristians Rozenvalds.

"Ceresit" vīriešu komandu kauss notiks A, B un C meistarības grupās, taču ja kādā no grupām būs mazāk nekā 4 vai vairāk nekā 8 komandas, tad šīs grupa tiks apvienota vai dalīta. Komandas tiks izkārtotas tabulas, ņemot vērā četru labāko spēlētāju attiecīgās nedēļas reitinga kopsummu par vienspēlēm un dubultspēlēm. Komandas spēlētāji var būt jebkura vecuma, kā arī jebkuras valsts piederīgie, taču, saprotams, ka viens spēlētājs var spēlēt tikai vienā komandā.

Badmintona turnīri vīriešu un sieviešu valstsvienību komandām notiek ne tikai Eiropā februāra vidū reizi divos gados, bet arī Pasaulē, reizi divos gados maija nogalē. Taču klubu līmenī vīriešu un sieviešu komandu turnīri ir ļoti izplatīti daudzās valstīs, tie notiek gan kā vienas dienas turnīri, gan arī kā līgas ietvaros vairāku mēnešu garumā. "Klubu komandu turnīrs ir kā dzinulis badmintona attīstībai. Tas veicina iekšējo konkurenci klubos un mudina aktīvāk un nopietnāk trenēties, tas veicina sponsoru piesaisti, tas veicina vietējo pašvaldību ieinteresētību. Komandu turnīros ir vairāk ieinteresēti fani un mediji. Tāpēc mēs šobrīd ļoti fokusējamies uz klubu komandu turnīru attīstību dažādos formātos," stāsta Latvijas Badmintona federācijas Valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Kažemaks.

"Ceresit" vīriešu komandu kausa uzvarētāji balvās saņems ikvienā mājsaimniecībā noderīgo "Ceresit" Aero 360° mitruma absorbentu, kas palīdz efektīvi novērst alerģijas, samazinot mitrumu, kas izraisa pelējuma un putekļu ērcīšu attīstību, kuras ir tādu alerģiju kā deguna aizlikums, astma, ekzēma un citu cēlonis.

"Vēl šobrīd mēs nevaram neko 100% noteikt, jo nezinām, vai un kādi paliks spēkā ierobežojumi pēc 9.jūnija. Iespējams, mums nāksies ierobežot komandu skaitu, iespējams būs jāierobežo katras komandas uzturēšanās ilgums zāle. Ja būs tādi ierobežojumi, tad ar tiem papildināsim esošo turnīra nolikumu," skaidro Latvijas badmintona federācijas Valdes loceklis un Atlētu komisijas vadītājs Viesturs Bajārs, kurš atbildīgs par Latvijas nozīmīgāko pieaugušo turnīru norises laiku, vietu un nolikumu apstiprināšanu.

Arī "Ceresit" vīriešu komandu kauss ir viens no nozīmīgākajiem turnīriem, jo būtībā ir kā aizsākums Latvijas vīriešu komandu čempionātam. "Tieši tāpēc mēs šo turnīru vēlamies sarīkot vēl šajā pusgadā, lai pēcāk, skatoties uz šo pieredzi un uzklausot klubus, kopīgi lemtu par to, kā šo ieceri tālāk attīstīt. Daudzviet pasaulē šādi vīriešu un sieviešu komandu turnīri ir kā pastāvīgas līgas visas sezonas garumā, cituviet tas komandu sabraukums. Sarīkosim, skatīsimies, vērtēsim, izlemsim," aicina Viesturs Bajārs.

"Sākotnēji mums bija doma, ka šo "Ceresit" vīriešu komandu kausu varam rīkot sestdien, 27.jūnijā, bet 26.jūnijā klubs "Dārta" jau bija kalendārā pieteicis Rīgas nakts turnīru, kamdēļ daudzi spēlētāji sestdienas rītā nebūtu vislabākajā fiziskā formā. Nedēļu pēcāk jau pieteikts pārceltais LABL 5.posms, vēl pēc nedēļas Liepājā notiek iepriekš ieplānotais Megogo senioru tūres posms, bet sākot ar jūlija vidu rīkot tik nozīmīgu turnīru negribējām, jo tad Latvijā un Eiropā ir jau pilnā tradicionāls atvaļinājumu periods," izvēli par 28.jūniju skaidro Viesturs Bajārs.

Turnīra laikā darbosies BESPORT badmintona inventāra veikals, prezentējot jaunāko Latvijā pieejamo "Oliver" badmintona inventāru. Spēļu starplaikos notiks arī precīzākās serves un ātrākas gremdes konkursi, kuros varēs piedalīties arī komandu līdzjutēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!