Foto: LETA

Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis ir uzdevis Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta un jaunatnes departamentam sniegt priekšlikumus par sporta treneru sertifikācijas pilnveidošanu, informēja Izglītības un zinātnes ministrija.

"Pēdējās nedēļas notikumi ap Artūra Irbes trenera darbu Latvijas hokeja valstsvienībā norāda uz to, ka ir nepieciešamas izmaiņas esošajā normatīvajā regulējumā. Artūrs Irbe ir profesionālis un nedomāju, ka kāds varētu apšaubīt viņa spējas trenēt valstsvienības vārtsargus," norāda Vjačeslavs Dombrovskis.

"Esmu uzdevis ministrijas sporta speciālistiem izvērtēt citu valstu pieredzi un sniegt priekšlikumus, lai mūsu profesionāļi savu pieredzi varētu nodot nākamajām sportistu paaudzēm," tā ministrs.

Ministrs ir uzdevis izvērtēt ārvalstu pieredzi un sniegt priekšlikumus par grozījumu veikšanu Ministru kabineta 2010.gada 26.janvāra noteikumos Nr.77 "Noteikumi par sporta speciālistu sertifikācijas kārtību un sporta speciālistam noteiktajām prasībām", paredzot tiesības strādāt par sporta treneri arī personām:

1) kurām ir pieredze profesionāla sportista amatā (saskaņā ar Sporta likuma 19.pantā ietverto profesionāla sportista definīciju);

2) kuras ir saņēmušas attiecīgās Sporta likumā noteiktā kārtībā atzītās sporta federācijas atzinumu par atbilstību attiecīgā sporta veida sporta trenera prasībām.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā publiskajā telpā izskanēja informācija, ka Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP), atsaucoties uz trīspusēju ar Latvijas Hokeja federācija (LHF) un IZM noslēgtu līgumu, esot norādījusi, ka izlases vārtsargu trenerim Artūram Irbem nav pamata izmaksāt algu kā trenerim, jo viņam nav trenera licences un atbilstošas izglītības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!