Foto: Reuters/Scanpix

Pēc tam, kad traumā iedzīvojās bulgāru bokseris Kubrats Puļevs, brits Entonijs Džošua sev piederošos Starptautiskās boksa federācijas (IBF) un Pasaules boksa asociācijas (WBA) smagsvaru čempiona titulus 28.oktobrī Kārdifā aizstāvēs pret Francijas pārstāvi Karlosu Takamu.

Līdz ar to Džošua divas nedēļas pirms cīņas nonācis neapskaužamā situācijā, jo būs jācīnās pret pavisam citu bokseri. Uz gaidāmo dueli jau ir pārdots vairāk nekā 70 000 biļešu.

Puļevs treniņnometnes laikā sparingā savainojis plecu, kā rezultātā viņš nevarēs piedalīties duelī pret Džošua. Kā nākamais rindā bija Takams, turklāt viņš jau iepriekš bija brīdināts, ka viņam būs jācīnās, ja radīsies tāda nepieciešamība.

"Kad paziņojām par cīņu ar Puļevu, veicu vienošanos ar Takamas komandu, lai tā aizvada treniņnometni un gatavojas cīnīties. Nupat viņiem zvanīju, un par jaunumiem bija sajūsmināti," norādīja promouters Edijs Hērns.

"Tiesa, Džošua gatavojās tieši Puļevam, bet tagad viņam būs jācīnās pret pavisam cita auguma un stila bokseri," teica Hērns. "Kaut kas tāds viņa karjerā vēl nebija noticis, tomēr bokseris pauda gatavību cīnīties 28.oktobrī."

Iepriekš 28 gadus vecais Džošua cerēja uz revanšu Lasvegasā pret slaveno Vladimiru Kļičko, ko aprīlī pieveica Londonā Vemblija stadionā, taču ukrainis vēlāk paziņoja par karjeras beigām.

Džošua 19 cīņās guvis 19 uzvaras, visos gadījumos pretiniekus nokautējot, savukārt 36 gadus vecais Takams uzvarējis 35 no savām 38 cīņām, 27 reizēs triumfējot ar nokautu.

Džošua pašlaik pieder divas no četrām prestižākajām pasaules čempionu jostām supersmagajā svarā. Vēl Jaunzēlandes bokseris Džozefs Pārkers ir Pasaules Boksa organizācijas (WBO) jostas īpašnieks, kamēr Deontejam Vailderam pieder Pasaules Boksa padomes (WBC) josta.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!