Foto: AFP/Scanpix
Latvijas peldētāji piektdien un sestdien Rīgā notikušajās "Riga Sprint" sacensībās īsajā baseinā kopā laboja valsts rekordus deviņās disciplīnās.

Sacensību otrajā dienā sestdien Nikolajs Maskaļenko tika pie jauna valsts rekorda 50 metros brasā. Maskaļenko finišēja pēc minūtes un 0,07 sekundēm, par 0,61 sekundi labojot pērn Ulda Tazāna sasniegto rezultātu.

Tikmēr dāmām pie jauna rekorda tika Gabriela Ņikitina, kura laboja sev piederošo Latvijas labāko rezultātu 50 metros brīvajā stilā. Gan priekšsacīkstēs, gan finālā Ņikitina finišēja tieši pēc 25,63 sekundēm, savu pirms diviem gadiem sasniegto rezultātu uzlabojot par 0,28 sekundēm.

Savukārt Aļona Ribakova laboja Latvijas rekordu 100 metro brasā, finišējot pēc minūtes un 8,16 sekundēm. Pati sev piederošo rekordu sportiste pārspēja par 0,55 sekundēm.

Tāpat divi Latvijas rekordi tika laboti stafetes sacensībās - 4x50 metru kompleksajā distancē vīriem sporta kluba "Delfīns" sportisti Antons Voitovs, Maskaļenko, Artūrs Pesockis un Andrejs Frolovs finišēja pēc minūtes un 39,78 sekundēm, iepriekšējo rekordu pārspējot par vairāk nekā pusotru sekundi. Savukārt 4x50 metru kompleksajā distancē dāmām Ņikitina, Laura Marija Randere, Dārta Eleonora Dakse un Sinta Škurba distanci beidza minūtē un 59,68 sekundēs.

Kā ziņots, pirms tam piektdien Ņikitina sasniedza jaunu Latvijas rekordu 50 metru tauriņstila distancē, kad nopeldēja veica 27,21 sekundē, uzlabojot sev piederošo valsts labāko rezultātu. Iepriekšējo rekordu - 27,25 sekundes - viņa sasniedza gandrīz pirms gada Rīgā.

Tikmēr 50 metros brasā pie jauna valsts rekorda tika Maskaļenko. Viņš piektdienas gaitā valsts rekordu laboja divas reizes, sasniedzot rezultātu 27,03 sekundes. Arī viņš sev piederošo iepriekšējo valsts rekordu sasniedza pirms gada Rīgā - 27,72 sekundes.

Savukārt 200 metros brasā Ribakova finišēja pēc divām minūtēm un 26,47 sekundēm, šogad februārī sasniegto valsts rekordu labojot par 0,49 sekundēm.

Tāpat pie jauna Latvijas rekorda 4x50 metru brīvā stila stafetes peldējumā tika Emīls Pone, Ģirts Feldbergs, Pāvels Gribovskis un Jānis Šaltāns, kuri finišēja pēc minūtes un 31,54 sekundēm. Iepriekšējais rekords - minūte un 33,91 sekunde - bija spēkā kopš 2008.gada.

"Riga Sprint" ir vienas no Eiropas čempionāta īsajā baseinā kvalifikācijas sacensībām. Tajās līdzās labākajiem Latvijas peldētājiem startēja arī sportisti no Lietuvas, Igaunijas, Moldovas, Baltkrievijas, Krievijas un Turcijas.

Par sacensību augstvērtīgāko rezultātu kļuva Maskaļenko sasniegtais 50 metros brasā.

"Riga Sprint" sacensības ir iekļautas Eiropas Peldēšanas federācijas (LEN) un Starptautiskās Ūdens sporta veidu federācijas (FINA) sacensību kalendārā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!