Foto: Publicitātes foto
Pagājušajā nedēļā Slovēnijā notikušajās starptautiskajās sacensībās "MM Kranja 2011", kas vienlaikus bija arī 2011.gada Slovēnijas atklātais čempionāts 50 metru baseinā, veiksmīgi startēja Latvijas peldētāja Gabriela Ņikitina, kurai izdevās ne tikai izcīnīt trešo vietu un kāpt uz sacensību goda pjedestāla, bet arī atkārtoti labot sev piederošos Latvijas rekordus.

Kā informē Latvijas Peldēšanas federācija, četru dienu ilgajās sacensībās Ņikitina, kura bija vienīgā Latvijas pārstāve, uz starta izgāja četrās sprinta distancēs – 50 m brīvajā stilā, 50 m uz muguras, 50 m tauriņstilā un 100 m brīvajā stilā. Visā distancēs sportiste spēja kvalificēties sacensību fināla peldējumiem.

Sacensību pirmajā dienā Ņikitina 50 m uz muguras veica 30,73 sekundēs (priekšpeldējumā – 31,30) tādejādi ieņemot 5.vietu, savukārt 100 m brīvā finālā ar rezultātu 58,80 sekundes (59,04) ierindojās 10.vietā.

Nākamie starti peldētājai izdevās daudz veiksmīgāki. Startējot 50m tauriņstilā, līdz goda pjedestālam Ņikitinai pietrūka tikai nieka septiņas simtdaļas, tomēr finišā sasniegtais rezultāts 27.79 sekundes bija pietiekams jaunam personīgajam un arī Latvijas rekordam šajā distancē.

Bet sacensību pēdējā dienā Ņikitina, pārspējot pati sevi un uzstādot vēl vienu Latvijas rekordu, spēja izcīnīt augsto 3.vietu 50m brīvajā stilā. Viņas rezultāts – 26.23 sekundes.

Kopumā šajās sacensībās startēja vairāk nekā 300 peldētāji, kas pārstāvēja 34 klubus no Slovēnijas, Austrijas, Baltkrievijas, Horvātijas, Izraēlas, Lietuvas un Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!