Foto: Publicitātes attēli
Peldētāja Ieva Maļuka piektdien izcīnīja uzvaru 400 metros brīvajā stilā Latvijas čempionātā 50 metru baseinā, bet sacensību pirmajā dienā dominēja Baltkrievijas sportisti.

Maļuka distanci veica četrās minūtēs un 29,57 sekundēs, tuvāko sekotāju pārspējot par teju 20 sekundēm.

Viņa kā vienīgā no Latvijas peldētājām piektdien izcīnīja uzvaru kādā no disciplīnām.

Vīriem šajā distancē no pašmāju sportistiem ātrākais bija Artūrs Markovs, kurš ar četrām minūtēm un 7,94 sekundēm ieņēma ceturto vietu.

Augstvērtīgāko rezultātu no Latvijas peldētājiem, ņemot vērā Starptautiskās Peldēšanas federācijas (FINA) punktu tabulu, guva Daniils Bobrovs, kurš ar vienu minūti un 3,35 sekundēm ieņēma otro vietu 100 metros brasā. Viņš tika pie 733 punktiem, kas pirmajā sacensību dienā bija 15.rezultāts starp visiem dalībniekiem.

Sievietēm šajā distancē Arina Sisojeva ar vienu minūti un 11,22 sekundēm ieņēma otro vietu.

Tikmēr 200 metros peldējumā uz muguras dāmām Kristīna Silva Šteins ar divām minūtēm un 18,95 sekundēm bija otrā, kamēr kungu konkurencē Ģirts Feldbergs ar divām minūtēm un 5,74 sekundēm bija trešais.

50 metros brīvajā stilā finālā Gabriela Ņikitina distanci peldēja 26,30 sekundēs, kas viņai deva otro vietu, bet vīriešiem šajā pašā distancē Roberts Zemturis ar 23,78 sekundēm bija piektajā pozīcijā.

Savukārt 100 metros tauriņstilā trešā bija Katrīna Kozlova, kura finišēja pēc vienas minūtes un 7,37 sekundē, bet starp vīriešiem piektais bija Rinalds Puķītis, kurš šo distanci peldēja 56,41 sekundē.

Stafetē 4x100 metros brīvajā stilā Latvijas dāmām un kungiem bija attiecīgi otrā un trešā vieta. Anastasija Šalajeva, Sisojeva, Alīna Monstvilaite un Aleksandra Ribakova savu peldējumu veica četrās minūtēs un 6,32 sekundēs, bet Andris Skuja, Didzis Rudavs, Emīls Dūmiņš un Jevgēņijs Boicovs finišēja pēc trim minūtēm un 35,82 sekundēm.

Piektdien no 12 disciplīnām deviņās uzvarēja Baltkrievijas sportisti, bet pa vienam panākuma bija Latvijai, Dānijai un Igaunijai.

Sestdien un svētdien RTU Ķīpsalas peldbaseinā tiks noteikti Latvijas čempioni vēl 20 disciplīnās. Kopumā čempionātā tiks sadalīti 32 medaļu komplekti individuālajās distancēs un astoņi komplekti stafešu peldējumos.

95.Latvijas čempionāts ir arī kā kvalifikācijas sacensības pasaules čempionātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!