Foto: Publicitātes foto

Latvijas peldētāja Gabriela Ņikitina trešdien Apvienotajos Arābu Emirātos notiekošajā Pasaules kausa posmā 25 metru baseinā 100 metru kompleksajā peldējumā izcīnīja ceturto vietu, apsteidzot arī skandalozo Krievijas pārstāvi Jūliju Jefimovu.

Ņikitina savu peldējumu veica vienā minūtē un 5,14 sekundēs, no pirmā trijnieka atpaliekot 4,09 sekundes.

Par uzvarētāju kļuva trīskārtējā Riodežaneiro olimpisko spēļu čempione Katinka Hosu, kura peldējumu veica 58,09 sekundēs. Hosu 0,46 sekundes zaudēja vairāku pasaules čempionātu medaļu īpašniece Elia Etkinsone no Jamaikas, bet trešā bija uzvarētājas tautiete Žužana Jakaboša, kura pie godalgām tikusi vairākās Eiropas meistarsacīkstēs.

Savukārt 0,74 sekundes aiz Ņikitinas finišā iepeldēja Jūlija Jefimova, kura šovasar olimpiskajās spēlēs tika pie divām sudraba godalgām. Jefimova savulaik par dopinga lietošanu tika diskvalificēta uz 16 mēnešiem un šogad pieķerta meldonija lietošanā, bet vēlāk tika attaisnota.

Priekšsacīkstēs 100 metru kompleksajā distancē Ņikitina ar rezultātu minūte un 4,87 sekundes bija septītā ātrākā. Latvijas rekords viena minūte un 2,84 sekundes šajā distancē īsajā baseinā pieder Aļonai Ribakovai.

Tikmēr 100 metru brīvā stila distancē Ņikitina finālu sasniedza pēc 56,92 sekundēm, kas viņai deva astoto vietu. No sava personiskā rekorda, kas ir arī Latvijas rekords, Ņikitina atpalika pussekundi.

Par uzvarētāju ar rezultātu 51,77 sekundes kļuva olimpisko spēļu un pasaules čempionātu medaļniece Janete Otesena no Dānijas, atstājot aiz sevis Hosu un divkārtējo olimpisko čempioni 4x100 metru stafetē Britāniju Elmsliju no Austrālijas.

Ņikitina priekšsacīkstēs sasniedza rezultātu 57,12 sekundes, kas bija astotais labākais laiks un finālam viņai ļāva kvalificēties kā pēdējai.

Savukārt 50 metros tauriņstilā Ņikitina finišēja pēc 28,23 sekundēm, kas deva devīto vietu un lika palikt pirmajai aiz fināla dalībnieču vidus.

100 metru kompleksajā distancē uz starta izgāja vien 15 peldētājas, bet abās pārējās distancēs viņu skaits bija vismaz 30.

Vēstīts, ka otrdien Ņikitina izcīnīja septīto vietu 50 metru brīvā stila distancē un guva astoto pozīciju 50 metros uz muguras.

Pēc starta Dubaijā Ņikitina dosies uz nākamo posmu, kas jau šajā nedēļas nogalē norisināsies Kataras galvaspilsētā Dohā.

Pašlaik jau no amata atstādinātais Latvijas Peldēšanas federācijas prezidents Kaspars Pone augustā Riodežaneiro olimpisko spēļu laikā izteicās, ka 2018.gadā Pasaules kausa posms varētu norisināties arī Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!